Espanya-Canadà, partit inaugural de la Copa Intercontinental de Futbol 7

Aquest cap de setmana s’ha celebrat, a Barcelona, el sorteig per determinar el quadre d’encreuaments de  les 16 seleccions nacionals de la primera fase d’aquest campionat per a persones amb lesió cerebral

Les seleccions d'Espanya i Canadà jugaran el partit inaugural de la Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral, que tindrà lloc a Sant Cugat, a la ZEM Jaume Tubau, entre el 27 de juliol i el 10 d'agost. Aquest cap de setmana s’ha celebrat, a Barcelona, el sorteig per determinar el quadre d’encreuaments de la primera fase de competició d’aquest campionat, el més important que acull Catalunya des dels Jocs Paralímpics de Barcelona ‘92. La primera fase tindrà lloc entre el 27 de juliol i el 2 d’agost. Posteriorment hi haurà els partits d’encreuament (establerts segons la classificació de cada grup). La final tindrà lloc el 10 d’agost.

El sorteig ha comptat amb la presència de Tom Langen, responsable internacional de futbol 7 de la Federació Internacional Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA). L’acte s'ha fet coincidir amb la celebració del 8è Trofeu de Futbol 7 per a Paralítics Cerebrals ‘Ciutat de Barcelona’.

Els emparellaments de les 16 seleccions participants
Les 16 seleccions nacionals que participaran aquest estiu a la Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral ja coneixen els seus primers rivals. Les seleccions han quedat emparellades en els següents grups:

-grup A: Holanda, Escòcia, Canadà i Espanya

-grup B: Rússia, Irlanda, Anglaterra i Veneçuela

-grup C: Ucraïna, Estats Units, Austràlia i Portugal

-grup D: Brasil, Argentina, Japó i Irlanda del Nord

De les 16 seleccions nacionals cal destacar Brasil, Argentina, Holanda, Anglaterra, Espanya i Rússia (guanyadora de la medalla d’or dels Jocs Paralímpics de Londres 2012). En total hi prendran part uns 320 futbolistes i tècnics esportius. A més, uns 500 voluntaris i personal organitzatiu vetllaran pel bon funcionament de la competició.

Aquest destacat esdeveniment esportiu i social es disputa per primera vegada a l’Estat espanyol. Aquesta competició, comparable a uns Campionats del Món, és classificatòria per al Mundial d’aquesta modalitat futbolística que tindrà lloc l’any 2015.

Xavi Hernández apadrina aquest torneig
El futbolista del Futbol Club Barcelona Xavi Hernández apadrina aquest esdeveniment com a ambaixador de l’Obra Social “la Caixa”.

La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) és l’entitat encarregada, per delegació de la Federació Internacional Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA), i conjuntament amb la federació espanyola, d’organitzar aquest esdeveniment internacional.

 
Comentaris

Destaquem