Les esportistes de Sant Cugat mantenen la seva rutina física

Esportistes de diferents esports expliquen al TOT Sant Cugat com han reinventat els seus entrenaments durant el confinament per continuar amb l'activitat esportiva des de casa

L'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus es manté vigent a l'Estat espanyol, perjudicant molts sectors, entre ells, els esportistes. Amb l'activitat aturada, i obligats a romandre a casa durant el confinament, els esportistes estan reinventant les seves rutines i la seva manera d'entrenar. Així doncs, des del TOT Sant Cugat fem un recull de com diferents esportistes de Sant Cugat s'exerciten dia a dia per mantenir-se en forma, a l'espera de la represa de la normalitat.

Marta Marrero, jugadora professional de pàdel no s'ha quedat al marge del confinament. La santcugatenca ostenta el títol del World Padel Tour que va aconseguir la darrera temporada amb Marta Ortega, i en l'actual temporada, se situa primera a la classificació amb la seva nova parella (Paula Josemaría), després d'adjudicar-se la primera prova, el Cervezas Victoria Marbella Master.

Així explica Marta Marrero la seva rutina: "Al matí, començo fent una mica d'exercici i després, realitzo els entrenaments que em va enviar el meu preparador físic. Després a la tarda, faig una altra sessió física. A més, també faig una sessió amb la pala i la pilota. Els primers dies havia de posar més imaginació, però ara m'ha arribat material esportiu i els meus entrenaments són més complets".

Moments difícils pels esports aquàtics

La nadadora artística, Paula Ramírez, va assolir plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio en l'European Champions Cup en la modalitat de duet, juntament amb Ona Carbonell, gràcies al bronze aconseguit. Tanmateix, les places no són nominals i serà la Federació Espanyola de Natació qui decideixi les dues nadadores artístiques que representaran al combinat espanyol en els Jocs Olímpics de Tòquio, posposats al 2021.

Paula Ramírez parla de com el combinat espanyol s'exercita aquests dies: "Estem intentant mantenir la rutina. Ens connectem online amb l'equip per fer l'escalfament de manera conjunta i després fem treball de gimnàs, sobretot amb peses. Posteriorment, recordem les coreografies que tenim i les passem en sec (fora de l'aigua). A la tarda, fem alguna activitat més relacionada amb pilates, ioga i estiraments i finalment, tornem a repassar les coreografies".

Paula Ramírez, aprofitant una garrafa per fer el seu entrenament diari. FOTO: Cedida

Paula Ramírez, aprofitant una garrafa per fer el seu entrenament diari. FOTO: Cedida


La valldoreixenca Cristina Pujol, regatista del Club Nàutic Port d'Aro, estava lluitant per assolir una plaça als Jocs Olímpics en la modalitat de Laser Radial. No obstant això, a causa del confinament pel coronavirus, ha vist anul·lades la Copa del Món d'aquesta modalitat, entre altres proves puntuables.

"Tinc sort de comptar amb un petit gimnàs amb barres i peses a casa. També faig molta bicicleta estàtica i procuro fer una dieta hipercalòrica. D'altra banda, tinc molt suport de la Federació Espanyola de Vela, i amb ells faig una sessió física i una altra més psicològica, on fem mindfulness", comenta Cristina Pujol de la seva rutina.

Cristina Pujol simulant una regata amb mobiliari de casa. FOTO: Cedida

Cristina Pujol simulant una regata amb mobiliari de casa. FOTO: Cedida

Esperant material per poder adaptar entrenament

La paratleta Txell Playà el va aconseguir el bitllet olímpic amb el bronze en el Mundial d'atletisme adaptat. La santcugatenca, paratleta de salt de llargada en la categoria T-11, categoria paralímpica en la qual competeixen els atletes que hi veuen menys i que corren i salten amb els ulls tapats amb pegats i antifaç, ho va fer gràcies a un salt de 4.74 metres.

Així explica Txell Playa el seu entrenament durant aquests dies de confinament: "Intento fer algunes rutines des de casa durant el matí, tanmateix estic a l'espera que m'arribi més material per poder fer exercici específic"

L'entrenament en esports minoritaris

Olga Álvarez, de l'Associació Espanyola de Muixers (esport de tracció amb gossos) compta en el seu palmarès amb 3 medalles d'or consecutives en el Mundial de Gossos Nòrdics en la modalitat de canicros, modalitat en la qual el gos porta la iniciativa de la carrera tirant d'un arnès, mentre el corredor ha d'anar darrere seu en tot moment.

Olga Álvarez viu així el confinament: "Han anul·lat la major part de competicions en un termini curt, així que no tinc la pressió habitual. Intento mantenir el sistema immune de la millor manera possible, amb una bona alimentació i descans. No obstant això, quan puc faig una cosa de reforç, com exercicis o gimnàs, sense voler reproduir el que és un entrenament normal".

Olga Álvarez fent físic durant el confinament amb una espatllera. FOTO: Cedida

Olga Álvarez fent físic durant el confinament amb una espatllera. FOTO: Cedida


Per la seva banda, Mesi Arcos té a l'esquena una gran participació en les cites mundials més importants del Trail Running. A més, l'atleta del Club Muntanyenc Sant Cugat ha guanyat diferents curses com la prova Orsières-Champex-Chamonix de l'Ultra Trail del Mont Blanc, una de les proves més destacades del Trail Running.

No obstant això, farmacèutica de professió, Mesi Arcos reconeix que són moments complicats: "La veritat que estic fent poca cosa, però sí que aprofito per fer exercicis abdominals, ja que és una cosa que em costa molt i mai aconsegueixo fer. Així que m'he forçat. D'altra banda, exercici aeròbic no faig perquè segueixo anant a treballar i entre el nen i la casa és difícil".

Mesi Marcos fent exercici físic amb el seu fill. FOTO: Cedida

Mesi Arcos fent exercici físic amb el seu fill. FOTO: Cedida


Finalment, Alejandra Boixader també ha volgut compartir els seus entrenaments. La jove santcugatenca de només 9 anys practica jiu jit-su brasiler i el darrer mes de febrer es va adjudicar en Panamericà Kids, un dels 2 tornejos mundials més importants d'aquesta art marcial.

Així explica Ray Boixader, pare i entrenador de la santcugatenca, la rutina d'Alejandra Boixader: "Seguim entrenant dur. Hem muntat un tatami a casa i fa 3 entrenaments diaris. Només despertar fa treball de ioga relacionat amb el jiu jit-su i després, fa entrenament físic amb el cos o amb elements de casa per mantenir la forma física. A la tarda, repetim una seqüència de moviments i acabem amb 4 o 5 combats per fer treball específic, com passar una guàrdia o defensar una posició".

Alejandra Boixader fent força de braços amb unes cordes. FOTO: Cedida

Alejandra Boixader fent força de braços amb unes cordes. FOTO: Cedida

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
Comentaris

Destaquem