Eva Marqués: la "guerrera" de l'hoquei en línia

Tanca la seva millor temporada esportiva, on s'ha adjudicat el Campionat d'Europa, la Lliga Elit i la Copa de la Reina

Amb només 21 anys, la jugadora de Sant Cugat de l'Hoquei Club Rubí Cent Patins, Eva Marqués Valls, ha posat punt final a la seva millor temporada esportiva. Amb el primer equip femení, ha aconseguit el triplet, i ho va fer en tan sols 32 dies: el Campionat d'Europa, la Lliga Elit (la màxima categoria estatal) i la Copa de la Reina, que ha guanyat per segon any consecutiu. Ha guanyat l'europeu, a París, en la seva primera participació.

Des dels 7 anys

Eva Marqués, en un partit d'hoquei línia. FOTO: Cedida

Va començar a jugar a hoquei en línia (també va jugar a voleibol) als 7 anys a l'Agora Sant Cugat International School. Amb 10 anys ja va ingressar a l'HCR Cent Patins, club en el que ha jugat en totes les categories, de prebenjamí a sènior. Als 15 anys ja va començar a jugar al primer equip, que s'autoanomenen “Las Espartanas”. “És un equip molt unit”, assegura.

 

Marqués, que juga de defensa, va fer un parèntesi de dos anys per anar als Estats Units a estudiar primer i segon de batxillerat, on va jugar amb l'equip d'hoquei sobre gel de la NorthWood School. També ha arribat a defensar la selecció espanyola absoluta d'hoquei sobre gel.

Als 15 anys debuta amb la selecció espanyola absoluta

La jugadora de Sant Cugat, amb el títol de campiona d'Europa. FOTO: Cedida

Amb només 15 anys ja va jugar, amb la selecció espanyola, el seu primer mundial, en què va quedar cinquena a Rocaraso (Itàlia). En el segon mundial de la santcugatenca, Espanya va aconseguir per primera vegada pujar al podi, amb un tercer lloc a Colòmbia. Al Mundial de Toulouse (França), Marqués va coronar-se campiona del món en la categoria sub-20 i va finalitzar tercera en absoluta. El quart i últim mundial que fins ara ha jugat Marqués va ser a Asiago (Itàlia). El pròxim Mundial es juga el pròxim mes de setembre a Xina, però la santcugatenca no sap si hi anirà.

La seva passió

“L'hoquei sobre línia sempre ha estat el centre de la meva vida. Quan he tingut problemes, sempre m'hi he refugiat. Em considero una guerrera, dins i fora de la pista. També és on he fet els meus amics. És un esport que es coneix poc i que no se'l reconeix. He lluitat molt per aquest esport”, afirma. Marqués encara en vol més: “A títol personal, vull seguir millorant esportivament, perquè sempre es pot millorar, encara que ja hagi participat en europeus i mundials”.

 

Està estudiant primer de fisioterapeuta a la UIC i no descarta algun dia marxar a l'estranger: “Ja ho vaig fer i ho puc tornar a fer”.

 
Comentaris

Destaquem