El Junior FC planta cara, però torna a caure en la final de la Divisió d'Honor

Les blau-i-negres han lluitat en tot moment, i amb el 2 a 1 de Laura Bosch, s'han bolcat en atac, però no ha estat suficient

El Junior FC ha perdut 2 a 1 davant del Club de Campo en la final de la Final Four, disputada a Terrassa el diumenge 2 de maig, i segueix sense poder aixecar la copa de la Divisió d'Honor Femenina. Les madrilenyes s'han avançat en el marcador 2 a 0, no obstant això, Laura Bosch ha retallat distàncies amb un gol des del penal-córner en el darrer quart. Finalment, tot i l'empenta de les blau-i-negres, les madrilenyes sumen de nou el títol de la Divisió d'Honor Femenina. Tot i la desfeta, el Junior FC aconsegueix bitllet per a disputar la temporada vinent competició europea.

En la primera part, el Junior FC ha sortit amb una pressió alta per intentar incomodar al Club de Campo, però les madrilenyes s'han defensat bé i, després d'una gran aturada de Jana Martínez, la davantera rival ha empès la pilota dins la xarxa. A més, el conjunt madrileny ha tingut l'opció des del penal-córner, però el partit ha arribat al descans amb només 1-0 en el marcador.

En la segona part, les santcugatenques han sortit decidides a empatar el partit, tanmateix, i quan millor estaven jugant, una errada defensiva del Junior FC ha donat un penal-córner a les madrilenyes que no han desaprofitat, amb una gran jugada assajada, per ampliar el seu avantatge (2 a 0) al final del tercer quart. Finalment, i en el darrer parcial, Laura Bosch ha retallat distàncies des del penal-córner i, quan restava poc més d'un minut, el Junior FC ha disposat d'una nova acció de penal, que no ha pogut materialitzar.

Marcel Malgosa, tècnic del Junior FC, es mostra orgullós amb l'esforç de l'equip: "És veritat que en el primer quart elles han estat superiors i hem patit, però a partir del segon, hem recuperat sensacions i hem dominat moltes estones el partit. Sabíem que ens tocaria patir, però també érem conscients que tindríem opcions fins al final i així ha estat. Així que res a retreure a aquest equip, i és que hem marxat amb el cap ben alt".

A més, Malgosa ha assenyalat que l'equip ha fet un pas endavant en els darrers anys: "No podem perdre de vista que hem jugat davant del totpoderós Club de Campo, un equip amb molta experiència. Tot i això, tenim caràcter i confiem en nosaltres, així que a seguir amb la dinàmica de competir finals".

D'altra banda, Carlota Petchamé, la capitana del Junior FC, s'ha mostrat optimista de cara a la temporada vinent: "És veritat que acabem amb mal sabor de boca, però estem molt orgulloses de la feina feta i amb ganes de l'any vinent poder guanyar aquest títol tan esperat. Ens falta treure'ns una mica els nervis i la pressió, perquè sabem que ho podem fer".

Amb tot, les santcugatenques sumen una nova desfeta en la final de la Divisió d'Honor Femenina i ja en són 4 de manera consecutiva, després de perdre en la 2016/2017 davant el Club de Campo per 1 a 0, cedir en els shoot-outs en la següent temporada vers la Reial Sociedad, i tornar a perdre, de nou en els shoot-out, contra el Club de Campo, en la 2018/2019.

Reconeixement al treball del Junior FC

Després del partit, s'ha fet l'entrega de premis on el Junior FC ha rebut la medalla de subcampió. A més, Laia Vidosa ha rebut el premi a la millor jugadora sub-23 i Jana Martínez el trofeu a la millor portera de la Final Four.

Jana Martínez rep el premi a la millor portera de la Final Four. FOTO: Amit Gayà.

Jana Martínez rep el premi a la millor portera de la Final Four. FOTO: Amit Gayà.

1a part de domini madrileny

El Junior FC ha sortit amb la intenció de mossegar i ha exercitat una pressió alta per evitar la sortida fàcil de la pilota de les madrilenyes. No obstant això, aquesta pressió alta ha deixat espais en la defensa blau-i-negre, i després de 2 grans aturades de Jana Martínez, el Club de Campo no ha desaprofitat i a la tercera clara, en el minut 6, ha enviat l'esfèric dins de la xarxa, aprofitant-se d'un rebuig de Martínez.

El gol ha fet mal a les blau-i-negres, i és que amb l'1 a 0, les santcugatenques s'han tancat al seu camp, més preocupades d'evitar les internades del Club de Campo que de crear jugades ofensives. Per la seva banda, el Club de Campo ha buscat boles llargues per trencar la defensa del Junior FC.

En el segon quart, el Junior FC ha sortit un altre cop amb una pressió alta, davant un Club de Campo que a causa de l'avantatge s'ha defensat molt compacte al darrere, amb això, en els primers instants cap dels dos equips ha tingut ocasions clares.

Marta Grau, en una de les accions de la final de la Divisió d'Honor entre el Junior FC i el Club de Campo. FOTO: Amit Gaya

La intensitat en pressió del Junior FC ha baixat amb el pas dels minuts i el partit s'ha calmat, les santcugatenques tenien la possessió de la pilota, mentre que el Club de Campo estava atent a qualsevol pèrdua per sortir en contraatac. En una de les sortides ràpides, les madrilenyes han tingut l'opció per fer el 2-0, però de nou la portera del Junior FC ha tret el perill, tot i això, en el refús, el Club de Campo ha demant peus de Berta Serrahima, però el videoarbitratge l'ha contradit.

En els darrers instants de l'últim quart, el Club de Campo ha tingut una oportunitat des del penal-córner, però la defensa santcugatenca ha evitat el segon gol i en la jugada posterior Carlota Petchamé ha xocat amb una jugadora del Club de Campo, però ha pogut recuperar-se ràpidament.

El Junior FC lluita fins al final

En la represa, el Junior FC ha sortit més endollat sobre el terreny de joc i ha començat a intimidar la porteria rival. Amb això, a punt ha estat Gigi Oliva de sorprendre a la portera del Club de Campo amb un xut creuat, tanmateix, l'arquera madrilenya ha rebutjat molt bé amb el peu. Per la seva banda, el conjunt madrileny, vigent campió de la Divisió d'Honor Femenina, ha disposat d'una gran ocasió, però de nou Martínez s'ha mostrat excelsa sota pals.

Amb el pas del tercer quart, el Junior FC ha cregut en ell mateix i ha començat a dominar la pilota, i fruit d'això ha assolit una superioritat, després que una davantera rival hagi vist la targeta verda. A més, amb la superioritat, les santcugatenques han pogut arribar amb més facilitat a l'àrea i han forçat un penal-córner. Tanmateix, el xut de Mariona Serrahima ha estat rebutjat per la portera rival i, tot i que el Junior FC ha demanat uns peus de nou, el videoarbitratge no ha donat la raó a les blau-i-negres.

En el tram final del tercer quart, les santcugatenques han fet un pas endavant i han buscat una jugada que les permetés igualar la final. Tanmateix, en una errada del Junior FC, les madrilenyes han gaudit d'un penal-córner que ha suposat el 2 a 0, en una gran jugada d'estratègia, quan restava poc menys d'1 minut.

Berta Serrahima en una de les accions de la final davant el Club de Campo. FOTO: Amit Gayà.

Berta Serrahima, en una de les accions de la final de la Divisió d'Honor entre el Junior FC i el Club de Campo. FOTO: Amit Gaya

Tot i el cop dur, el Junior FC no ha abaixat els braços i ha seguit amb la intenció d'atacar la porteria d'un Club de Campo molt ben plantat al terreny de joc i que ha impossibilitat que les de Marcel Malgosa s'acostessin amb perill.

No obstant això, amb dos gols de desavantatge, el Junior FC seguia dins del partit i en una jugada individu,al Laura Bosch ha tret un penal-córner a favor de les santcugatenques, que en el llançament de Berta Serrahima, la mateixa Bosch l'ha desviat i ha suposat el 2-1, posant emoció a un final del matx que semblava decidit.

Al tram final del partit, el Junior FC ha atacat i ho ha intentat amb ímpetu i ha tingut un nou penal-córner, però en aquesta ocasió Gigi Oliva no ha pogut perforar la xarxa rival, donant així el títol de lliga per al Club de Campo.