Félez: “La Penya Blaugrana es troba en un dels moments més dolços dels seus 36 anys”

Josep Maria Félez, president de l’entitat des del 2001, afronta el seu tercer mandat consecutiu, després de ser ratificat per l’assemblea de socis el 27 de març

Ha estat directiu de la Penya Blaugrana Sant Cugat des del 1980, tot i que del 1981 al 1985 no en va formar part perquè va fundar, amb Àlex Barberà, l’escola de futbol base del San Cugat Esport FC.

Vostè va dir que no tenia la intenció d’optar a la reelecció en les eleccions a la presidència de la Penya Blaugrana Sant Cugat. Per què s’hi ha presentat finalment?
No tenia la intenció de presentar-me. Volia forçar els socis, que algú es presentés i que hi hagués moviment. Que no sempre estiguem els mateixos al capdavant de l’entitat.

Quin balanç fa dels dos mandats que fa que dirigeix l’entitat esportiva i social?
En l’aspecte esportiu, hem consolidat el projecte i els equips. I si no hem fet més, és perquè no ens han deixat... Hi ha jugadors que han marxat... En l’aspecte social, li hem donat el caire que es mereixia. Hem lluitat molt! Som una penya reconeguda a Sant Cugat i al FC Barcelona. Hem fet actes de molt de nivell com el Torneig Nocturn, el Torneig Internacional de Penyes, la Festa de la Infància, presentació del Pla Director, presentació i cloenda de la temporada esportiva, reconeixements a persones que han estat fidels a l’entitat...

D’aquests dos mandats, què ha estat el millor i el pitjor?
El millor, tot el que hagi estat tractar amb els jugadors. Pel carrer encara m’aturen i em saluden jugadors que ja fa un grapat d’anys que no són a l’entitat. I també el suport que he rebut dels socis. I el pitjor, el voler figurar i el voler ser protagonistes d’algunes persones.

En quin moment es troba la Penya Blaugrana Sant Cugat?
En un dels moments més dolços dels seus 36 anys d’història.
 

L’Escola de Futbol Hristo Stòitxkov ha estat clau en el projecte esportiu de l’entitat.
Tenim una filosofia de treball molt bona a càrrec d’un equip de professionals molt ferms. És per això que, pròximament, passarem a signar una ampliació de contracte amb l’Escola de Futbol Hristo Stòitxkov. La pròxima renovació s’havia de fer l’any 2016.

Quins són els objectius esportius dels equips de la PB Sant Cugat-EF Hristo Stòitxkov que es fixa per aquest mandat?
L’objectiu del primer equip és l’ascens de categoria, amb gent de la casa, compromesa amb el projecte. Amb un entrenador, el Jordi Tirado, que creu en la nostra filosofia, i en qui confiem molt. I pel que fa a la resta de conjunts de l’entitat és consolidar-los i pujar-los de categoria. Per a nosaltres també és molt important la formació i la titulació dels nostres entrenadors. El 90% dels entrenadors de la PB Sant Cugat-EF Hristo Stòitxkov estan formats per la mateixa escola.

I quins són els objectius que es marca en l’àrea social en aquest tercer mandat consecutiu?
Continuar fent aquest tipus d’activitats.
 

L’actual vicepresident Joan Carles Galofré ha estat una de les persones clau de la seva junta. Un home treballador, sense cap mena de dubte.
És una persona amb un nivell molt alt. És un dels directius que més ha estirat del carro. El Joan Carles i l’altre vicepresident, el Pau Pulido, són dues persones de la meva confiança. I ho són tant que els vaig demanar i per separat, que es presentessin a aquestes eleccions a la presidència de l’entitat. Però no han volgut, volen seguir al meu costat.

Vostè sempre s’ha mostrat públicament crític amb els clubs que van a la caça i captura de jugadors en etapa de formació. Quina relació té la PB Sant Cugat amb els clubs de futbol del municipi?
Amb el CFU Mira-sol Baco hi ha una amistat cordial i amb el Junior FC no tenim cap problema. És amb el Sant Cugat Esport FC amb qui sí que en tenim de problemes. No està actuant correctament i l’Ajuntament hi hauria d’intervenir. Cada setmana hem de treure de la instal·lació persones del Sant Cugat Esport FC que estan parlant amb jugadors benjamins. Espero que el pròxim regidor d’Esports de Sant Cugat ho tingui ben present. A més, hi ha jugadors d’aquest club que no paguen la quota... i que no són de Sant Cugat... És una llàstima.

Vostè és una persona que sempre va de cara. No creu que tothom hauria de fer igual?
Sempre demano que es vagi de cara, que es diguin les coses tal com se senten, amb respecte i que ningú s’enfadi. I és per això que m’he guanyat l’amistat de molta gent.

Vostè sempre té alguna cosa a demanar a l’Ajuntament...
Pel que fa a les instal·lacions esportives, els demanaria que deixin col·laborar els clubs que utilitzen aquestes instal·lacions perquè són els que dia a dia les usen.

Josep Castellà, directiu de l’àrea esportiva del FC Barcelona, va dir l’any passat que si el “FC Barcelona és més que un club”, la “PB Sant Cugat és més que una penya”.
La nostra és una de les millors penyes del món. La relació amb el FC Barcelona és fantàstica.  Recentment, el president Bartomeu ha visitat la nostra seu.

 
Comentaris

Destaquem