Fita històrica de la UESC amb l'ascens a Lliga EBA

El conjunt masculí jugarà la darrera competició nacional, la Lliga EBA, gràcies a la renúncia del CB Ripollet

El sènior masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat serà per primera vegada a la seva història equip de Lliga EBA, després de finalitzar la darrera temporada en la 3a posició del grup 2 de Copa Catalunya. Així doncs, la temporada que ve, els santcugatencs jugaran a la darrera categoria nacional, en un grup conjuntament amb equips d'Aragó i les Illes Balears.

Amb això, un cop finalitzada la competició a causa de la COVID-19, la Real Federació Espanyola de Bàsquet va anunciar que els 2 primers de cada grup assolirien l'ascens. Tanmateix, després de la renúncia del CB Ripollet, equip una posició per sobre de la UESC, els vermell-i-negres assoleixen el tan desitjat ascens a Lliga EBA.

Així ho explica Dani José, director esportiu de la UESC: "Estem eufòrics ara mateix. L'ascens és el premi al treball que fa uns anys estem realitzant i una fita que el club feia temps que buscava. Haurem de fer un esforç de cara la temporada vinent, però nosaltres estem molt contents".

D'altra banda, Vicenç Beltran, president de l'entitat santcugatenca, ha volgut posar en relleu el suport del seu patrocinador, Assegurances Catalana Occident: "La fita s'ha assolit al camp gràcies a l'equip tècnic i als jugadors. No obstant això, no ens podem oblidar d'Assegurances Catalana Occident, empresa que ha decidit seguir apostant pel club i que sufragarà l'increment econòmic que suposa l'ascens".

 

Projecte esportiu continuista

Norberto Guerra, entrenador de l'equip masculí, es mostra molt content amb la fita assolida: "L'ascens és molt positiu per nosaltres. Ens hauria agradat haver pogut acabar la competició, no obstant això, l'ascens es correspon amb un mèrit esportiu guanyar a la pista".

A més, Guerra considera que l'ascens ajudarà a potenciar el seu projecte: "Tenim davant de nosaltres la possibilitat de créixer i donar continuïtat al nostre projecte. Independentment de la categoria, jo tenia clar que volia mantenir el bloc de jugadors de la darrera temporada. Ara, acabarem de fer alguna reincorporació per reestructurar la plantilla i començarem a treballar per poder assolir la temporada vinent la permanència com més aviat millor".

Finalment, amb l'ascens, l'equip necessitarà un nou equipament municipal on poder realitzar els seus partits a conseqüència dels requisits demanats per la Real Federació Espanyola de Bàsquet: "Hem demanat a l'Ajuntament poder jugar al pavelló 3 de la ZEM Rambla de Celler per així tenir a prop tots els nostres equips", afegeix Vicenç Beltran, president de la Unió Esportiva Sant Cugat.

 
 
Comentaris

Destaquem