Front comú de la UESC i el Qbasket per demanar més hores de pista coberta a l'Ajuntament

Ambdues entitats de bàsquet reclamen un repartiment més equitatiu d'hores cobertes respecte a altres esports

La Unió Esportiva Sant Cugat i el Qbasket Sant Cugat se senten perjudicats pel repartiment de pistes cobertes que fa l'Ajuntament, tal com han explicat el dimarts 28 de setembre. Segons ambdós clubs, el bàsquet es veu "agreujat per aquesta situació" i demanen una solució a l'Ajuntament per cobrir les seves necessitats de pistes.

Actualment, ambdues entitats fan entrenaments en 7 instal·lacions diferents: a l'Escola-Institut Catalunya, a l'Escola Joan Maragall, a l'Europa International School, al Thau, a l'Institut Leonardo da Vinci, a l'Institut Joaquima Pla i Farreras i als pavellons 1 i 3 de la ZEM Rambla del Celler. A més, tal com han indicat els clubs, compten actualment amb un 52% d'hores amb pista coberta, mentre que el 48% ho fan en pista descoberta.

És per això que Vicenç Beltran, president de la UESC, ha explicat que els 2 clubs se senten sense pavelló de referència: "D'ençà del 2017, l'equip del govern va decidir especialitzar les instal·lacions per disciplina esportiva, convertint els 2 clubs de bàsquet en rodamons. Actualment estem entrenant en diferents instal·lacions, algunes d'elles de baixa qualitat, que impedeixen la millora dels nostres jugadors".

L'actual equip de govern va encarregar un estudi a la consultora Atlas amb l'objectiu de fer una proposta de repartiment, en el qual cada entitat pogués cobrir les seves necessitats: "Semblava un projecte interessant i participatiu i el qual va evidenciar una distribució poc equitativa de les pistes pel que fa al bàsquet. Tanmateix, serà la 2a temporada que iniciem després de fer-se aquest estudi i les coses segueixen igual" afegeix Beltran.

D'altra banda, Quique Sánchez Aranda, president del Qbasket Sant Cugat, lamenta l'actitud de l'Ajuntament: "L'Ajuntament ens dona una borsa d'hores perquè ens les repartim entre les 2 entitats i després es defensa en això. Nosaltres, lluny de crear conflicte entre els 2 clubs, hem decidit reunir-nos per trobar una solució, perquè Sant Cugat és ciutat de bàsquet. La sensació que tenim és que l'Ajuntament fracciona les pistes en funció de les queixes que rep".

A més, Sánchez Aranda ha volgut remarcar la tasca dels 2 clubs de la ciutat: "Tant la UESC com el Qbasket Sant Cugat fem una funció social i esportiva per al municipi. El nostre objectiu és ajudar a fer créixer el teixit esportiu de la ciutat".

Amb tot, Albert Tolón, director esportiu del Qbasket Sant Cugat, ha explicat que els equips més perjudicats són l'esport base: "Ens sentim molt perjudicats, i és que la mitja d'hores amb pista descoberta és d'un 19% en comparació al nostre 48%. D'altra banda, això genera una dispersió, ja que actualment ens trobem entrenant en 7 instal·lacions i una falta de referència d'un equipament per a les famílies. Finalment, hem detectat que en l'horari destinat a l'esport base (de 17.30 hores a 21 hores), el tant per cent d'hores en pista descoberta ascendeix a un 61%. És per això que demanem una solució a curt termini".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem