El futur del Club Gimnàstica Artística Sant Cugat "depèn al complet de l'Ajuntament"

El club ha patit un 70% de baixes a causa de la crisi econòmica causada per la COVID-19 i la desconfiança a un rebrot

El Club Gimnàstica Artística Sant Cugat ha anunciat la possible desaparició de l'entitat, després que l'actual crisi sanitària causada per la COVID-19 hagi deixat econòmicament maltret al club santcugatenc. Així doncs, davant la impossibilitat de pagar el lloguer de les instal·lacions, el club podria veure's abocat a desaparèixer, després de 9 anys d'activitat.

Així ho explica Núria Palos, presidenta del Club Gimnàstica Artística Sant Cugat: "Actualment hem tingut un 70% de baixes respecte a la darrera temporada i això no ens permet pagar el lloguer de les instal·lacions" en referència al fet que de les 80 gimnastes inscrites la darrera temporada, només s'han inscrit una vintena aquest any. D'altra banda, la presidenta explica que "la situació econòmica i la desconfiança a la COVID-19" han sigut els factors principals d'aquestes baixes.

És per això, que Palos reclama ajuda a l'Ajuntament de Sant Cugat perquè ajudi al club a sobreviure: "El futur del Club Gimnàstica Artística Sant Cugat està al 100% en les mans de l'Ajuntament. Jo fa molt temps que estic demanant ajuda i ara m'han comentat que no volen que el club desaparegui".

A més, tal com explica Núria Palos, l'Ajuntament es reunirà de cara la setmana vinent per prendre una decisió. Tanmateix, el club ja té a la venda tot el seu material i si no té una resposta positiva per part de l'Ajuntament, abandonarà a finals de juliol les instal·lacions.

"És una pena que un club com el nostre es vegi obligat a desaparèixer. Nosaltres fa temps que demanem més espai per poder acollir a més gimnastes. Interès a Sant Cugat hi ha per fer gimnàstica artística", afegeix Palos.

Amb tot, el Gimnàstica Artística Sant Cugat ja ha contactat amb 2 clubs de Terrassa perquè acollin, en el cas de no rebre un ajut per part de l'Ajuntament, a la vintena de gimnastes que s'han inscrit aquesta temporada.

 

Sorpresa per part de l'Ajuntament

Per la seva banda, l'Ajuntament de Sant Cugat es mostra sorprès amb aquesta notícia i asseguren no haver estat al corrent de la situació tan delicada per la qual està passant el Club Gimnàstica Artística Sant Cugat. Així ho explica Gemma Aristoy, regidora d'esports de l'Ajuntament: "Fa temps que estem en contacte amb totes les entitats i per nosaltres ha estat una sorpresa adonar-nos d'aquesta possible desaparició per la premsa".

A més, Aristoy assenyala que des de l'Ajuntament s'està treballant des de fa temps per evitar que cap entitat esportiva es vegi afectada per la crisi provocada per la COVID-19: "Ja fa temps que ens vam adreçar a tots els clubs per conèixer les seves urgències econòmiques a causa de la COVID-19 i vam realitzar un document on en cap moment va quedar reflectit l'actual situació del Gimnàstica Artística Sant Cugat".

Amb tot, Gemma Aristoy apunta a intentar trobar una solució com més aviat millor: "Ens reunirem amb Núria Palos per poder trobar una opció que pugui ajudar al club. Entenem que la situació ha esdevingut perquè el club ha vist que ha passat de 80 gimnastes inscrites a només una vintena amb molt poc temps. Tenim poc marge de reacció, però buscarem la manera de poder ajudar a Gimnàstica Artística Sant Cugat".
 

 
 
Comentaris

Destaquem