Garcia, una passió per l'esgrima recuperada gràcies al CE Sant Cugat

L'esgrimista forma part de l'equip femení de floret del nou club santcugatenc, el qual ha debutat amb un bronze en la Lliga Iberdrola i en el Campionat d'Espanya

Cristina Garcia, de 24 anys, és una de les components del nou Club d'Esgrima Sant Cugat. Amb família italiana, Garcia ha estat tota una vida vinculada a l'esport d'armes i confia ajudar al nou club a créixer i fer-se un lloc en el panorama de l'esgrima.

El seu vincle amb l'esgrima neix des de petita, i és que tant ella com la seva germana estudiaven al Liceu Italià i després que la seva germana gran comencés a practicar aquesta modalitat esportiva, la seva família va decidir també inscriure-la a ella. "Vaig anar amb 6 anys, però era molt prima i baixeta i em van dir que m'esperés un any més. Quan per fi vaig començar, em vaig enganxar de primeres".

Garcia reconeix que, tot i que els seus companys d'escola també coneixien l'esgrima (i és que a 3r i 4t de primària s'oferia com extraescolar), no entenien com li agradava tant: "No era un esport ben vist i no entenien com el seguia practicant. Tanmateix, jo estava gaudint i aprenent molt". Els èxits esportius, a més, van arribar ben aviat, i és que en el seu primer Campionat d'Espanya, l'esportista s'adjudicava la medalla d'or.

L'esgrima no va ser l'únic esport que va practicar Garcia, i és que els seus pares eren uns amants de la vela. No obstant això, després de 6 anys, va decidir deixar de banda l'esport aquàtic, i és que estava capficada amb l'esgrima. La seva passió, a més, va fer que l'esgrimista decidís estudiar a l'Escola Joaquim Blume, en la qual va poder compaginar estudis i esport i posteriorment va formar-se en el Centre d'Alt Rendiment. "Va ser una experiència impressionant, en la qual vaig compartir classe amb gent amb molta dedicació".

Garcia ha recuperat la seva passió per l'esgrima amb el nou club santcugatenc, el CE Sant Cugat. FOTO: Cedida

Garcia ha recuperat la seva passió per l'esgrima amb el nou club santcugatenc, el CE Sant Cugat. FOTO: Cedida


En aquella època, recorda amb molta nostàlgia una plata aconseguida en el Campionat d'Espanya, en una final en la qual va estar a punt de donar la campanada davant de Bàrbara Ojeda (actual companya d'equip), sent ella molt jove. Tot i el 10 a 2 inicial, Ojeda va aconseguir remuntar la final i endur-se l'or (13 a 15).

Un cop es va graduar, va decidir començar un Grau en Dret, tot i que en el seu primer curs, va marxar a New Jersey (els Estats Units), gràcies a una beca. "La meva estada als Estats Units em va permetre veure que hi havia molta més gent que sentia la mateixa passió que jo per l'esgrima. Allà hi destinen molts més recursos i és impressionant". No obstant això, el 2019 decidia que havia arribat el moment de deixar l'esgrima: "Vaig tornar tot el material i vaig dir que no volia saber res més de l'esgrima. Darrere hi ha molta dedicació i quan no arriben els resultats, et cremes".

Quan va tornar a Catalunya, l'estiu del 2020, una trucada ho va canviar tot: "Em va trucar Montse Esquerdo (actual entrenadora del CE Sant Cugat) i em va comentar que estava creant un nou equip. No m'ho vaig pensar 2 vegades". Ara, Garcia se sent de nou vinculada a l'esgrima, i és que en aquest primer any, el CE Sant Cugat ha aconseguit el bronze en la Lliga Iberdrola, el bronze en el Campionat d'Espanya i l'or en el Campionat de Catalunya. "És veritat que he deixat de banda el món de l'alt rendiment i estic centrada en els estudis actualment, però és un esport que m'ho passo genial i que recomano a tothom, per la seva estratègia i coordinació".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem