Gran triomf del DSV Voleibol Sant Cugat que escala fins la quarta posició

El 3-1 suposa el segon triomf en dos dies de les santcugatenques que també s'havien imposat al Barça el dia abans per 3-0

El DSV Voleibol Sant Cugat s'ha imposat per 3 sets a 1 al Cajasol Voleibol Dos Hermanas en el partit disputat dissabte 26 de febrer i corresponent a la jornada 19 de la Lliga Iberdrola 2021-22. Amb la victòria davant les andaluses, les jugadores de Rafa Ruiz s'enfilen fins la quarta posició de la classificació i recuperen les sensacions després d'un mes complicat amb un parell de derrotes fora de casa i l'eliminació a quarts de final de la Copa de la Reina.

Més info: El Sanaya Libby's La Laguna esmicola el somni coper del DSV Sant Cugat

El partit ha començat amb molt ritme i amb un Cajasol Vóley Dos Hermanas dominant per 2-5 el marcador. Punts molt curts i guanyats amb facilitat a la xarxa per les andaluses. La tendència l'ha revertit ràpidament Anna Newsome, excel·lent prop de la xarxa tant en la col·locació com en la rematada. Les locals han empatat el partit i dos serveis directes d'Aina Berbel han capgirat per complet el primer set, obligant el tècnic visitant a demanar el primer temps mort. Ha funcionat per les sevillanes i és que del 10-7 s'ha passat ràpidament a un empat a 11 en el marcador. Però a partir de bons serveis, les de Rafa Ruiz han anat allunyant les visitants de la xarxa, dificultant les seves recepcions, i han recuperat el domini del joc. Han aconseguit obrir una escletxa que s'ha anat fent gran fins al 25-19 amb el que s'ha tancat el primer set. Un terç de la feina feta.

El segon set, tal com havia passat amb el primer, no ha començat gens bé per les locals. El DSV Voleibol Sant Cugat s'ha vist superat per un Cajasol molt millor en la recepció, més proper a la xarxa i més efectiu a l'hora de rematar. Ruiz ha hagut d'aturar la sagnia amb un temps mort i és que l'inici era demolidor (4-10). Zoi Mavrommatis i Iztiar López han entrat per intentar revertir una perillosa dinàmica que malauradament ha continuat igual. Amb 6-14 el DSV Voleibol Sant Cugat ha tornat a aturar el partit davant de la imperiosa necessitat d'un canvi. Aquest, ara sí, ha arribat i és que a poc a poc les noies de Rafa Ruiz han anat recuperant el control. Del 7-16 s'ha passat al 24-23 després d'una miraculosa remuntada. El primer punt de set no s'ha pogut aprofitar, però el segon, i amb l'entrada de Carlota Martínez, no l'han desaprofitat. Excel·lent servei de la jugadora local que ha posat amb avantatge les santcugatenques, petit intercanvi i finalment ha arribat l'error visitant. Doble victòria, moral per la remuntada, i esportiva en el marcador, que posava el 2-0 i deixava a les locals amb un magnífic marge per aconseguir els tres punts.

El tercer set ha transcorregut d'inici amb una gran igualtat. Cap dels dos equips assolia diferències superiors als dos gols i un cop arribats a l'equador, el resultat era de 13-13. Un parcial de 0-3 ha propiciat el temps mort de Rafa Ruiz per mirar de tallar la dinàmica visitant i esperonar les seves. Una vegada més per darrere en el marcador abans d'afrontar el tram decisiu del set i una vegada més que les santcugatenques han aconseguit remuntar i jugar-s'ho tot al final. Del 18-21 s'ha passat al 23-22 després del punt anotat per Zoi Mavrommatis i que atorgava el primer avantatge a les locals des de mitjans de set. Posteriorment, Camila Maldonado i Itziar López s'han fet fortes en el bloqueig per col·locar els dos primers punt de set (24-22). Aquesta vegada, però, el Cajasol Voleibol Dos Hermanas ha sabut tancar-ho millor, ha recuperat els dos punts de marge i s'ha endut el tercer per un ajustat 25-27.

En el quart també ha començat manant el conjunt andalús, encara que per diferències mínimes que les noies del DSV Voleibol Sant Cugat sempre han pogut mantenir sota control. A mitjans del set el marcador s’ha capgirat i un parcial favorable a les locals ha col·locat el 10-13 en el marcador. Les vermell-i-negres han intentat incrementar la diferència, però el Cajasol Voleibol Dos Hermanas s'ha mostrat prou consistent per no perdre-li la cara al partit. El marge fluctuava entre els dos o tres punts de diferència. Raquel Brun ha col·locat el 22-20 abans del seu torn de servei i dues errades de les visitants a la xarxa han posat a les locals en disposició d'endur-se el partit. En la primera acció Anna Newsome ha pogut salvar una primera rematada, però no ha pogut evitar el punt de les visitants en la potent resposta. Tanmateix, l'alegria local no ha trigat gaire a desfermar-se. L'error en el servei de les andaluses ha significat el 25-21. Victòria soferta i merescuda del DSV Voleibol Sant Cugat.

El treball col·lectiu marca la diferència

El moment estel·lar de la tarda ha estat en el segon set, quan les noies de Rafa Ruiz han estat capaces de remuntar una diferència de fins a 9 punts per acabar-se imposant i encaminant la victòria. El tècnic ha destacat com "l'equip en moments clau ha sabut respondre i ha estat capaç de remuntar un marcador molt advers en el segon set. Hem fet canvis a l'equip, han entrat jugadores i hem canviat el joc. Hem començat a defensar millor i a estar més desinhibides en atac i penso que també al rival li ha entrat por a guanyar".

En aquesta línia, el tècnic ha volgut lloar el treball de totes les jugadores i la importància del "treball col·lectiu" en el que ha estat una setmana especialment positiva per a les vermell-i-negres.

Segona victòria del cap de setmana

La victòria davant el Cajasol Voleibol Dos Hermanas ha estat la segona en els darrers dos dies després de l'obtinguda divendres 25 de febrer davant el Barça CVB per 0-3. Sis punts i quarta posició al sarró. Tot i el desgast d'haver disputat dos partits en un interval de 24 hores, Rafa Ruiz s'ha mostrat exultant davant dues victòries que reforcen un munt l'equip. Tant el partit del Barça com el d'avui "han estat dues victòries que reforcen moltíssim l'equip. El desgast físic ha existit, però hem pogut utilitzar totes les jugadores i al final han estat dues victòries, encara que avui ha estat un partit molt intens, entre cometes còmodes. Així que estem molt contents d'haver assolit la quarta posició".

El pròxim partit de les locals a la Lliga Iberdrola serà el dissabte 5 de març davant l'Arenal Emevé de Lugo, actual setè classificat a 5 punts del DSV Voleibol Sant Cugat. A Sant Cugat el resultat va ser de 3-1 favorable a les santcugatenques.