L'Handbol Sant Cugat suma 2 punts vitals per a la lluita per la fase d'ascens

Els vermell-i-negres, després d'una igualada primera part, han pogut escapar-se en el marcador en la represa

El masculí del Club Handbol Sant Cugat ha aconseguit un triomf vital davant del Club Handbol Sant Joan Despí, 29 a 22, que els permet seguir aspirant a les posicions capdavanteres, el dissabte 11 de desembre. Els rivals, amb vells coneguts per l'afició local, com David López 'Lupus' o Gerard March 'Popi', han aguantat en la 1a part, però la bona defensa vermell-i-negre i els contraatacs han estat claus per sumar els 2 punts

Els sistemes defensius d'ambdós equips han estat els protagonistes de l'inici del partit, i és que passats els primers 8 minuts de l'enfrontament, l'electrònic reflectia l'1 a 3. No obstant això, 2 dianes de Pol Navarro, alçant-se per sobre dels seus marcadors, han permès els vermell-i-negres igualar el partit.

A partir d'aquí, hi ha hagut un intercanvi d'arribades per parts dels dos equips, amb bons minuts de Pol Navarro i Sergi Germán, cadascun amb 2 dianes, tot i que l'empat s'ha mantingut (8 a 8). A més, els locals, amb un parcial de 3 a 0, amb dianes de Pol Navarro, Oriol Cortés (des del punt de penal) i Jan Rof, han aconseguit un important avantatge (11 a 8). Els visitants, però, han despertat a temps i han igualat el partit abans del pas pels vestidors (12 a 12).

La defensa, clau en la victòria

En la represa, el CH Sant Cugat ha sortit millor sobre el terreny de joc, i és que amb la millora en l'encert de Jan Rof en atac (amb 2 dianes) i la solidesa defensiva dels vermell-i-negres, els santcugatencs s'han escapat en el marcador (18 a 14). Les exclusions d'Héctor Gómez i Dídac Pallarès, però, han estat claus perquè els visitants poguessin reenganxar-se en el marcador (18 a 16).

El partit de Pol Navarro estava sent per emmarcar i, amb un parcial de 4 a 0, amb 3 dianes del santcugatenc, han facilitat als vermell-i-negres posar terra pel mig (22 a 16). A més, els santjoanencs estaven acumulant masses errades en atac i la velocitat local ha fet possible el 24 a 16.

En el tram final del partit, el CH Sant Cugat ja havia fet els deures i s'ha dedicat a mantenir el seu avantatge en el marcador. Els locals, però, no han abaixat en cap moment els braços i han pogut mantenir una diferència important (29 a 22), pensant en un possible goal average.

Miquel Herrero, segon entrenador del conjunt santcugatenc, analitza la important victòria aconseguida pel CH Sant Cugat: "Tot i la igualtat de la primera part, hem sabut respondre i, mitjançant una gran defensa i l'eficàcia en els contraatacs, hem pogut escapar-nos. El nostre objectiu és ser fort en defensa, perquè així som més eficaços en atac".

Amb el triomf, l'equip es manté en la lluita per les fases d'ascens, posició que tenen ara a 1 punt i que ocupa el Bm. Granollers B, segon classificat. En la pròxima jornada, l'equip visitarà la complicada pista de l'Handbol Poblenou, el dissabte 18 de desembre.