Helena Santacana assoleix el bronze en el Campionat de Catalunya en pentatló

La santcugatenca ha aconseguit la medalla de bronze en el Campionat de Catalunya de Proves Combinades, en un pentatló on ha liderat els 60 metres tanques

L'atleta del Club Muntanyenc Sant Cugat, Helena Santacana, s'ha penjat la medalla de bronze en el Campionat de Catalunya de Proves Combinades sub-16 en pista coberta, després de sumar 2.822 punts. Disputat a Barcelona el dissabte 27 de febrer, la santcugatenca va fer podi en els 60 metres tanques, el salt de llargada i els 600 metres.

Així doncs, Santacana va liderar la prova dels 60 metres tanques, amb un temps de 9.31 segons, per sobre de Mar Lozano i Laia Lozano. Pel que fa al salt de llargada (4.96 metres), la santcugatenca es quedava per darrere de Lozano. I en el cas dels 600 metres, l'atleta del Club Muntanyenc Sant Cugat era 3a, amb un temps de 1:51.74 minuts, per darrere de Queralt Vallbona i Sofia Rubio.

D'altra banda, en el llançament de pes, la santcugatenca era sisena de 8 atletes, amb un llançament de 7.48 metres, mentre que en el salt d'alçada, Santacana acabava la darrera en la prova, amb una marca d'1.31 metres.

Amb tot, un cop disputades les 5 proves, Helena Santacana sumava 2.822 punts i assolia pujar al podi, per darrere de Mar Lozano (Runners El Vendrell, amb 3.066 punts) i de Laia Alonso (L'Hospitalet At., amb 2.874 punts).