Històrica classificació per semifinals del Rugby Sant Cugat

Les blau-i-negres han derrotat 26-27 al Ghenova Cococs Rugby i jugaran les semifinals pel títol de la lliga Iberdrola

El primer equip femení del Rugby Sant Cugat ha fet història en classificar-se, per primera vegada, per les semifinals de la Lliga Iberdrola, la màxima categoria estatal del rugbi femení. Les blau-i-negres han vençut al Ghenova Cocos Rugby de Sevilla per 26-17, en un partit molt emocionant que s'ha acabat decidint a la pròrroga.

Més info: El Rugby Sant Cugat arrenca la lluita per aixecar la Divisió d'Honor

La ZEM La Guinardera presentava un gran ambient a l'inici del partit, en un dia en el qual el bon temps era també protagonista. La sensació a les grades era que tothom sabia el que estava en joc en aquesta jornada, i que era un partit especial.

A la primera part el Rugby Sant Cugat ha dominat i ha estat superior al seu rival. El Ghenova Cocos Rugby s'ha avançat molt al principi gràcies a un cop de càstig transformat en els primers minuts del partit, però a partir d'aquest moment les santcugatenques han agafat la iniciativa. Les blau-i-negres han buscat combinacions a la mà, i la velocitat de les seves ales per les bandes.

La primera marca ha arribat després d'una jugada enrevessada on, a base d'insistència, Marina Garcia, ha aconseguit trobar un forat a la defensa de les andaluses. Zoe Bastide ha estat l'encarregada de transformar l'assaig. Al minut 25, Uxue Merino ha culminat una jugada on les santcugatenques han estat molt llestes i han aprofitat la distracció de la defensa rival, pendent d'una possible acció antireglamentària, per obtenir una nova marca, posteriorment transformada de nou per Zoe Bastide (14-3). A les acaballes de la primera part el Cococs Rugby ha pogut retallar distàncies amb un nou xut a pals. El partit ha marxat al descans amb el resultat de 14-6 favorable al Rugby Sant Cugat.

A la segona meitat el guió ha estat el contrari. Les sevillanes han sortit amb molta força i han dominat el joc. Les jugadores del Rugby Sant Cugat eren incapaces de trobar les bones sensacions del primer temps i el Cocos Rugby ha aconseguit empatar el matx. Primer amb una marca que no han estat capaces de transformar i, posteriorment, amb la transformació d'un cop de càstig (14-14). Les sevillanes han pogut decidir el partit a favor seu amb un últim xut a pals a l'últim minut, que no han aconseguit transformar per poc, i el partit ha marxat a la pròrroga.

El públic es converteix en una jugadora més durant la pròrroga

Les noies d'Albert Casorran han aprofitat la vida extra que els hi ha donat el darrer fallo del rival, i han sortit a jugar la pròrroga amb les energies renovades. Mentrestant, a les grades, el públic assistent es deixava la veu animant a les seves.

Després d'una llarga jugada, on les blau-i-negres han madurat l'acció a la zona de 22, Maitane Ibañez, ha acabat introduint la pilota a la línia de gol. Zoe Bastide ha transformat l'assaig i ha deixat el marcador en 21-14. A l'inici de la segona meitat, una gran combinació per banda dreta entre Alysha Stone i Zoe Bastide, ha acabat amb una nova marca per aquesta última, que no ha pogut transformar (26-14). El partit estava ja pràcticament sentenciat, i les sevillanes només han pogut retallar diferències amb una nova transformació de cop de càstig que ha deixat el marcador amb el resultat de 26-17, amb el qual ha finalitzat el partit.

L'eufòria s'ha desbordat al final del partit

Només acabar el matx, les jugadores han celebrat el triomf amb l'eufòria que l'ocasió es mereixia, fen una rotllana al mig del camp junt amb l'staff tècnic, familiars, i jugadores que no estaven disponibles pel parit d'avui.

Les jugadores del Rugby Sant Cugat han celebrat el seu triomf. Foto: Dani Esclusa

El tècnic de l'equip, Albert Casorran, ha reconegut que l'equip havia fet història. "Estem entre els quatre millors equips d'Espanya, a vegades sembla que sigui fàcil, però no ho és. Estem contents d'haver fet història". Respecte al partit, Cassorran, ha destacat que "Hem fet una gran primera part i una molt bona pròrroga. Llastima que hem hagut de patir perquè hem tirat la segona part, però l'important és que hem aconseguit l'objectiu".

El rival de les santcugatenques a semifinals serà el Silicius Rugby Majadahonda, el millor equip de la fase regular, que no ha hagut de jugar els quarts de final. El tècnic de les blau-i-negres és conscient de "la dificultat del partit", però té molt clar que l'objectiu és anar a Madrid "a competir, i a buscar la victòria".