Ignasi Luque: 'M'agrada el futbol, però prioritzo el meu temps amb les meves filles'

Entrevistem al capità del CFU Mira-sol Baco, pare de 3 nenes, per commemorar el Dia del Pare

Ignasi Luque és central i capità del CFU Mira-sol Baco i un apassionat pel futbol. Va començar a jugar l'esport rei amb 3 anys en l'Escola Tarr de Barcelona i va aterrar al Sant Cugat FC en categoria aleví, defensant la samarreta vermell-i-negre fins a ser juvenil. A partir d'allà, va arrencar un viatge per diferents equips amateurs dels Vallès Occidental: la UE Rubí, la UD Can Trias, el Sant Cugat FC, el CF Juventud 25 de Septiembre, fins a arribar al CFU Mira-sol Baco, equip en el qual milita des de fa 11 temporades. Actualment, Luque té 35 anys, és tutor d'una escola i pare de 3 nenes (de 5 anys, de 2 anys i de 3 mesos) i parla sobre com compagina la seva paternitat amb el futbol pel Dia del Pare, que se celebra el diumenge 19 de març.

Què representa per vostè el Dia del Pare?

És un dia que sempre li he donat valor i l'he tingut present per valorar l'esforç i el sacrifici del meu pare, així que per mi és una altra manera de mostrar-li el meu afecte. Ara que soc pare ho visc diferent, amb la il·lusió quan et fan un detallet i una de les millors experiències de la meva vida.

Quan va decidir ser pare, va patir pel futbol?

Tinc la sort que la persona que tinc al costat sempre m'ha donat suport i és la persona que més m'empeny a seguir avui en dia, ja que per mi el futbol és una gran passió. Tot i això, en el moment que em digui que em necessita a casa, arribarà el meu moment de deixar el futbol.

Quins canvis ha notat des que és pare amb el futbol?

Abans de ser pare estava més temps amb la gent de l'equip, anava 30 minuts abans de l'entrenament o em quedava amb ells després parlant, però ara tinc altres responsabilitats i prioritzo el meu temps amb les meves filles. Després de la jornada laboral, comencen els extraescolars de les nenes, les dutxes, el sopar i posar-les al llit. A vegades em quedaria llegint-los un conte o em quedaria amb la família el cap de setmana. Tot i això, m'agrada el futbol, tinc molt suport de la meva família i a les nenes els hi agrada que jugui a futbol.

L'acostumen a venir a veure en els partits les seves filles?

Sí, i és molt maco, perquè estan tot el partit animant. Moltes vegades em fan també dibuixos de jo jugant i això fa molta il·lusió. A més, en acabar el partit, em pregunten si no m'he fet mal en aquella falta o parlen dels companys d'equip.

Què sent quan hi ha actituds fora de lloc en les grades?

Hi ha gent que li falta educació, i mai m'ha agradat que es relacioni el futbol amb aquestes actituds i agressions. Ara ho tolero menys, ja que no m'agrada que les meves filles vegin aquests comportaments.

Intenta transmetre la seva passió a les seves filles?

A casa també tenim el vessant del ball, i de moment la filla gran ha decidit seguir els passos de la mare i fer hip-hop. Tot i això, a vegades sí que juguem junts a futbol i fem alguns xuts. L'important és que facin el que elles vulguin, i si volen fer esgrima, nosaltres els hi donarem suport.

Aquest cap de setmana coincideix el Dia del Pare amb el vostre partit vers el PB Castellbisbal. Té pensat alguna cosa si marca?

Sempre que marco tinc les filles presents. Tinc el seu nom tatuat i quan marco faig un petó en els tatuatges, tot i que si estant en el camp m'acosto per fer-los un petó a elles.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem