Un insistent PHC Sant Cugat cau davant un efectiu Generali HC Palau de Plegamans

Les vermell-i-negres ja classificades pel play-off i la Copa han fet un molt bon paper davant les líders invictes de la competició, en l'última jornada de la primera fase de l'OK Lliga Femenina

El PHC Sant Cugat cauen amb honors, aquest dissabte 23 de gener, a la tarda, per un resultat de 2-6 davant el Generali HC Palau de Plegamans en un partit en què les santcugatenques han fet un bon paper i han exigit a les líders invictes de la competició.

Les vermell-i-negres han jugat el partit sabent que ja estaven classificades pel play-off pel títol de l'OK Lliga Femenina i també per la Copa de la Reina per primer cop en la seva història. Ho van aconseguir aquest divendres 22 de gener, després de guanyar al cuer del grup, l'Areces Ecopilas Asturhockey en un duel vital i patint més del compte per 5 a 4.

Més info: Fita històrica del PHC Sant Cugat que optarà a alçar l'OK Lliga i la Copa de la Reina

Avui han jugat sense pressió sabent que l'objectiu estava aconseguit, però tot i que, en certs moments han estat a prop de posar en problemes a les líders de la competició fent un partit molt seriós, el Generali HC Palau de Plegamans no s'ha deixat sorprendre i s'ha imposat de forma clara i previsible. Un partit on han debutat la portera Irache Candal i la jugadora Maria Just i que han tingut bons minuts.

A la primera part, el PHC Sant Cugat ha aguantat les embestides de les vistants durant 15 minuts, però al minut 16, dos gols consecutius d'Aina Florenza i Berta Busquets han posat a l'HC Palau per davant. Cinc minuts més tard Laia Puigdueta ha fet el 0-3 i amb aquest resultat s'ha arribat al descans.

A la segona part Aina Florenza ha fet el 0-4 al minut 5, però Maria Pujadas i Laia Paredes han fet el 2-4 i han posat el partit interessant per als instants finals. Finalment ja a les acaballes del partit, al 18 i al 21 un altre cop Berta Busquets i Aina Florenza han fet el 2-6 final en un partit on les locals han merescut més del que diu el resultat final.

Amb això les santcugatenques finalitzen la primera fase de l'OK Lliga femenina quartes amb 20 punts amb 6 victòries 2 empats i 6 derrotes. Amb això, jugaran la segona fase pel títol amb els altres tres primers classificats d'aquest grup, el Generali HC Palau de Plegamans, el CP Voltregà i el CHP Bigues i Riells. Juntament amb els quatre primers del grup A: el CP Manlleu, el Telecable Gijón HC i el Cerdanyola HC de forma segura i encara queda decidir-se el quart classificat. Que serà el Girona HC o el CP Las Rozas o el Cuencas Mineras que s'ho juguen tot i encara tenen parits pendents.

Després del partit l'entrenador del PHC Sant CugatBeto Borregán ha analitzat la derrota del seu equip: "Jo crec que l'eufòria del partit d'ahir fa que el cap es relaxi una mica. Evidentment, la feina ja va quedar feta, però jo volia guanyar avui també. Volia que fos un partit seriós, i crec que així ha estat, i inclús hem tingut moments en què pensàvem que podíem remuntar. També ha sigut un dia per provar coses noves, però el que vull es que les noies gaudeixin perquè el que han aconseguit és una fita històrica. Avui han debutat dues jugadores i hem provat coses noves, aquesta serà la tònica dels pròxims partits, els equips als quals ens enfrontarem ara són molt potents i seguirem competint i provant coses diferents, perquè per poder guanyar volem fer coses que encara no hem fet".

I també ha parlat sobre la rotació en l'equip en el partit d'avui: "Són jugadores que han debutat i que no tenien gaires minuts però totes sumen. Treballen molt bé, tenim molta confiança en totes les jugadores. Ara mateix estic molt content amb l'equip, es tracta de què elles evolucionin, de veure on arribem i de veure si compliquem la vida als rivals".

L'efectivitat del Palau marca la primera part

El partit ha començat amb domini de la possessió de l'HC Palau en els primers tres minuts, però sense tenir gaire incidència en la porteria avui defensada per Irache Candal a la primera part. Tot i això, a partir del minut 3 el domini ha anat en augment i les santcugatenques s'han tancat més a prop de la seva àrea davant un equip rival que movia cada vegada més ràpid la pilota.

Tot i això a mesura que anaven passant els minuts, aquest clar domini inicial de les visitants ha disminuït i les vermell-i-negres han tingut algun moment de respiració i de domini de pilota. Fins i tot, han tingut dos contraatacs en què han pogut fer el primer del partit. Primer en una passada ràpida de Maria Pujadas a Laia Paredes que aquesta no ha pogut culminar davant la portera Laia Vicente, i després un altre conduït per Txell Gimeno, que ha vist desmarcada al segon pal a Aida Antón, però que no ha pogut materialitzar, la que ha sigut una de les grans ocasions per a les locals en la primera part.

Les de Beto Borregán intentaven sortir amb la pilota controlada, però una defensa en alta pressió de l'HC Palau permetia a les visitants tenir més possessió. Les santcugatenques han sortit bé de la pressió incial i han començat a tenir encara més presència en camp atacant.

Quan semblava que el partit estava més igualat amb ocasions a banda i banda ha arribat la galleda d'aigua freda per al PHC Sant Cugat. En una bona jugada pel mig del camp, Mariona Colomer ha provocat una falta directa i Aina Florenza no ha perdonat i ha posat el 0-1. L'HC Palau ha seguit apretant i just en la jugada següent quan feia poc més de 30 segons del primer gol Berta Busquets ha fet el 0-2 en el minut 12.

Tot i això, les santcugatenques han seguit insistint i han tingut alguns apropaments a la porteria de Laura Vicente. L'HC Palau de Plegamans s'ha esperat al darrere i ha cedit una mica de terreny. Amb això, en una sortida de pressió amb un xut llunyà Laura Puigdueta ha fet el 0-3 en el minut 19. Amb el 0-3, les visitants han continuat insistint i el domini de l'HC Palau ha tornat a accentuar-se. Fins i tot han tingut dos xuts al travesser que podrien haver ampliat el marcador.

Les santcugatenques no abaixen els braços a la segona

A la segona part el PHC Sant Cugat ha sortit amb més iniciativa i només començar Txell Gimeno ja ha tingut la primera per a les locals. La capitana Cristina Elié, portera a la segona part, ha aturat diverses ocasions de les visitants i que han mantingut l'electrònic al 0-3.

Tot i això, un altre cop quan semblava que el partit estava de la banda santcugatenca ha arribat el 0-4 obra d'una bona jugada individual d'Aina Florenza, que amb molta habilitat amb l'stick ha superat dues defenses i ha superat Elié.

Però lluny de abaixar la guàrdia, les santcugatenques han seguit buscant la porteria contrària i el premi del gol ha arribat en una centrada que ha rematat Maria Pujadas i que després de tocar en una defensa s'ha colat dins la porteria. Abans d'això Laura Puigdueta ha enviat una pilota al pal i a punt ha estat de suposar el 0-5. Poc més d'un minut després del gol, el PHC Sant Cugat ha aprofitat els bons minuts en pista i la mateixa Maria Pujadas en una gran jugada individual ha provocat un penal, Mariona Colomer ha vist targeta blava i les visitants s'han quedat amb una jugadora menys. Aida Antón ha servit el penal, però no l'ha pogut convertir.

Les visitants han seguit amb una jugadora menys durant dos minuts, però no han patit un excessiu domini de les santcugatenques i han sabut defensar-se bé. Just passats els dos minuts en inferioritat de les visitants, al minut 16 Laia Paredes, en una jugada enrevessada dins l'àrea ha fet el 2-4 i ha posat una mica d'emoció en el partit. Tot i que no ha estat excessiva, perquè la qualitat individual i col·lectiva de l'HC Palau ha evitat qualsevol reacció del PHC Sant Cugat. Un minut després del gol Berta Busquets ha aprofitat una passada a porteria buida de Laura Puigdueta i no ha perdonat per fer un 2-5 que semblava ser definitiu.

Els instants finals del partit, s'han jugat en terreny santcugatenc i després d'una possessió llarga, Aina Florenza ha provat el xut, el rebot ha caigut a l'stick de la mateixa jugadora i amb un xut ras ha superat per sota a Elié per fer el 2-6 definitiu al minut 21 de partit.