J.C.Galofré: “L’objectiu de la Festa de la Infància és transmetre valors”

La tercera edició de la Festa de la Infància, per a nens i nenes de 3 a 13 anys i d’entrada gratuïta, l’organitza la Penya Blaugrana Sant Cugat el dissabte 15 de juny, de 10 a 14 hores, al Camp Municipal de Futbol de Can Magí i a l’avinguda de Regull

A la festa de la infància hi col·laboren, de manera altruista, més d’una trentena d’entitats de la ciutat. El TOT Sant Cugat i el Diari de Sant Cugat són entitats col·laboradores. El Joan Carles Galofré i l’Esther Alòs en són els codirectors. Des de fa nou mesos treballen de valent perquè Sant Cugat pugui gaudir d’un acte que fa ciutat. És un projecte que els omple i els il·lusiona. El viuen intensament. El Joan Carles és informàtic de professió, i sotspresident primer de la Penya Blaugrana Sant Cugat. L’Esther és química i col·labora en aquesta iniciativa que va idear el Joan Carles.

Quines són les novetats de la 3a Festa de la Infància?

J. C. G.: Hem ampliat l’oferta de l’any passat. Hem potenciat el vessant solidari, la part de conscienciació de les persones amb discapacitat; el vessant medioambiental, la sostenibilitat, i aprofundim també en la cultura. Hem creat un espai que serà el centre de la festa, on es desenvoluparan diferents tallers que aniran girant al voltant de tots aquests conceptes. Serà un punt de trobada per a tots els participants en el qual podran conviure en diferents mons en poc espai.

Què hi trobaran els nens?
E. A.: Moltes coses que ja hi va haver en l’última edició: inflables, tallers, rondallaires, mags, tallers de dibuix i de pintar cares, associacions per adoptar gossos... Un munt d’activitats per a tots els nens i nenes d’entre 3 i 13 anys.

Com definiria la Festa de la Infància?
J. C. G.: És poder transmetre uns valors a través de l’esport: cultura, sostenibilitat, respecte als animals, a la gent amb discapacitat... I ho volem fer d’una manera lúdica.

Que tothom ho tingui clar! És una jornada lúdica per als nens de Sant Cugat!
J. C. G.: És una festa de les entitats de Sant Cugat pensada per als nens i nenes de Sant Cugat. La Penya Blaugrana Sant Cugat és l’entitat organitzadora, però sense la col·laboració de totes les entitats que hi participaran seria impossible fer-la. També ha estat molt important la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat i del Futbol Club Barcelona.

El Taller Jeroni de Moragas és una de les entitats que hi col·laboraran.
E. A.: Durant aquest 2013 estan celebrant el 40è aniversari i a la Festa de la Infància faran moltes activitats.
Aquest és un acte de ciutat.
E. A.: Oi, i tant! Pensat perquè les famílies de Sant Cugat vinguin i s’ho passin bé. A més, les entitats participants ho fan de manera altruista. És una manera de fer ciutat i que les entitats es coneguin entre elles.

El juliol del 2012 van participar mig miler de nens i nenes. Quina participació esperen?
E. A.: No ens hem fixat cap objectiu quantitatiu en concret perquè aquest no és l’objectiu principal, però ens agradaria doblar els 500 participants de l’any passat. Hem avançat la Festa de la Infància al juny perquè els nens i les nenes encara estan a l’escola (el 2012 es va fer el 7 de juliol) i, a més, hem implicat més les escoles de la ciutat. Esperem una bona participació i que s’emportin molts valors cap a casa.

Aquesta serà la tercera edició. Podem començar a parlar d’una activitat consolidada?
J. C. G.: Va ser un projecte que va començar amb unes expectatives modestes i la veritat és que estem molt contents de com s’ha desenvolupat tot plegat. Durant l’any la gent ens ho demana i això també ens encoratja a seguir endavant amb aquest projecte.

Fins on volen arribar? Quin és el limit d’aquesta Festa de la Infància?
J. C. G.: El límit el posaran les entitats i els nens i nenes que hi participin. Per a nosaltres és més important que un sol nen s’emporti un valor dels que nosaltres volem transmetre que vinguin mil nens i que no hagin après res. L’objectiu principal de la festa és transmetre valors.

 
Comentaris

Destaquem