Ja han començat els primers StQlímpics, amb 150 participants

Des d'avui i fins al pròxim dilluns, 3 de desembre, la Taula per a Persones amb Discapacitat, amb ASDI, ATAM, Jeroni de Moragas i residència Sant Medir, organitza aquest esdeveniment esportiu

Participants, organitzadors i públic de la primera jornada dels StQlímpics. FOTO: Artur Ribera Participants, organitzadors i públic de la primera jornada dels StQlímpics. FOTO: Artur Ribera
Aquest dilluns, 26 de novembre, al matí, s'ha posat en marxa la primera edició dels StQlímpics, amb 150 participants, que té com a principal objectiu promoure l'esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual, fomentar un estil de vida actiu i saludable, augmentar-ne l'autoestima i sensibilitzar la ciutadania. Aquest esdeveniment esportiu l'organitza des d'avui dilluns i fins al pròxim dilluns, 3 de desembre, la Taula per a Persones amb Discapacitat, amb ASDI (Associació Pro Disminuïts Físics i Psíquics de Sant Cugat), ATAM (Associació del Grup Telefònica per a l'Atenció de les Persones amb Discapacitat), Jeroni de Moragas i residència Sant Medir. Els StQlímpics també compten amb una torxa original dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, que s'encén cada dia i que també estarà present en l'acte de cloenda d'aquests primers StQlímpics, que està previst que tinguin continuïtat.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració d'altres entitats de Sant Cugat, com el Casal d'Avis de Valldoreix, i clubs esportius de la ciutat, com la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat, la Unió Esportiva Sant Cugat i el Sant Cugat Esport Futbol Club. També hi ha col·laborat l'Ajuntament de Sant Cugat i voluntaris de l'Oficina del Voluntariat de l'Ajuntament de Sant Cugat.

L'acte de cloenda, el dilluns 3 de desembre
L'acte de cloenda dels StQlímpics tindrà lloc el dilluns 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, de 10.30 a 12.30 hores, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler. L'organització fa una crida a la ciutadania a seguir en directe el desenvolupament d'aquesta festa de cloenda, en la que hi prendran part els 150 participants. Durant aquest esdeveniment, els atletes desfilaran amb una samarreta commemorativa i el cartell de cadascuna de les quatre entitats participants. També hi haurà un lliurement de medalles i un homenatge a les persones majors de 60 anys dels centres amb motiu de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. També hi haurà música i un refrigeri. L'acte comptarà amb la presència de la santcugatenca Erika Villaécija, nedadora que ha participat en els últims Jocs Olímpics de Londres, aquest 2012.

Els primers StQlímpics han comptat amb l'esponsorització de GAES i l'empresa Xarxa Ambiental. La imatge gràfica dels StQlímpics ha estat elaborada per Xavier Pérez, del centre ocupacional ATAM, que també ha estat el centre que a través dels seus usuaris i usuàries han creat la mascota dels StQlímpics, un capgrós en forma de gat.

Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania i Cooperació de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha explicat al TOT Sant Cugat que els StQlímpics "té tots els ingredients de ser un èxit. La resposta de la gent ha estat massiva".

Cinc competicions esportives:

Atletisme. Dilluns 26 de novembre
Lloc: pista municipal d'atletisme de la ZEM La Guinardera
Horari: de 10:30 a 13:00 hores
Entitat organitzadora: Jeroni de Moragas
Entitat col·laboradora: Club Muntanyenc Sant Cugat

Petanca. Dimarts 27 de novembre
Lloc: Casalet de Valldoreix
Horari: de 10:30 a 13:00 hores
Entitat organitzadora: ATAM
Entitat col·laboradora: Casal d’Avis de Valldoreix

Boccia, bàsquet i tirs lliures. Dimecres 28 de novembre
Lloc: Pavelló 1 i 2 de la ZEM Rambla del Celler
Horari: de 10:30 a 13:00 hores
Entitat organitzadora: ASDI
Entitat col·laboradora: Unió Esportiva Sant Cugat

Cursa d’orientació i pícnic. Dijous 29 de novembre
Lloc: Pi d’en Xandri i rodalia de Sant Medir
Horari: de 10:00 a 14:00 hores
Entitat organitzadora: Residència Sant Medir

Futbol i eslàlom adaptat a cadira de rodes. Divendres 30 de novembre
Lloc: ZEM Jaume Tubau
Horari: 10:30 a 13:00 hores
Entitat organitzadora: ASDI
Entitats col·laboradores: Sant Cugat Esport Futbol Club (futbol) i Federació Catalana Esportiva de Paralítics Cerebrals (eslàlom)

Més informació
 
Comentaris

Destaquem