Jaël Bestué (FC Barcelona): 'He demostrat que estic entre les millors atletes europees'

Entrevistem a l'atleta santcugatenca, la qual ha aconseguit la 8a posició en l'Europeu Indoor d'Atletisme en la prova dels 60 metres

L'atleta santcugatenca Jaël Bestué (FC Barcelona) va acabar en la 8a posició del Campionat d'Europa en pista coberta en la prova de 60 metres, un campionat que es va disputar a Istanbul (Turquia), entre el dijous 2 i el diumenge 5 de març. La blaugrana ho va fer amb una marca de 7.28 segons, sent a més la primera espanyola en la història en participar en la final d'aquesta modalitat en un Campionat d'Europa en pista coberta.

Bestué, així va aconseguir el pas a la final per temps, acabant en la 3a posició de les seves semifinals, amb una marca de 7.23 segons. Prèviament, la santcugatenca va aconseguir bitllet directe en les eliminatòries, acabant la seva sèrie en la 2a posició amb un temps de 7.30 segons. L'or va ser per la suïssa Mujinga Kambundji, amb un temps de 7.00 segons (sent rècord del Campionat), la plata per la polonesa Ewa Swoboda, amb una marca de 7.09, i el bronze per la britànica Darill Neita, amb un temps de 7.12 segons.

Com valora aquesta 8a posició?

És una posició molt meritòria. Un cop a la final volia aconseguir el millor lloc possible i crec que ho podria haver fet millor. Estar a la final és molt meritori, però sempre volem més i tinc la sensació d'haver pogut retallar algun lloc i perquè no, haver acabat en la 7a, 6a o fins i tot 5a posició.

Era un dels seus objectius? S'ho esperava?

No m'ho esperava. Sabia que estava entre les possibilitats, però ho veia molt difícil. Tot i la dificultat, amb el meu entrenador (Ricardo Diéguez Panter) érem conscients que no era impossible i que si tenia unes bones semifinals, ho podia aconseguir, tot i la dificultat i l'exigència. Era el meu objectiu principal, des que vaig assolir la classificació per l'Europeu. A més, arribava amb l'11a millor marca, amb un temps molt similar al d'altres atletes.

És la 1a espanyola en disputar una final en un Europeu en pista coberta...

Ser finalista en l'Europeu té molt mèrit. En el Campionat d'Europa de Munic a l'aire lliure del 2022 vaig ser 12a i no vaig poder passar a la final, així que significa molt per mi haver aconseguit aquesta fita. Em demostro que estic entre les 8 millors atletes d'Europa i que estic a prop de les seves marques i això em dona molta força per endavant, per donar-me confiança que puc repetir aquestes fites i que ho puc fer millor.

En les eliminatòries va tenir una sortida estranya. Va patir per l'eliminació?

És veritat que vaig tenir una mala sortida, però ho vaig saber gestionar molt bé. En comptes de crispar-me i córrer molt retallada, vaig fer la meva carrera i vaig poder classificar-me per a les semifinals, tot i que per poc em quedo fora. Si no hagués sabut gestionar la situació, m'hauria desconcentrat i hauria quedat eliminada. Això és un toc d'atenció i de cara la pròxima temporada treballaré molt bé la sortida perquè això no em torni a passar.

La va perjudicar córrer en el carrer exterior?

Córrer en el carrer exterior perjudica bastant, més del que pensem. Quan competeixes amb gent tan bona i no tens referències de les rivals, és molt fàcil desconnectar-se de la carrera, i això és el que em va passar. Tot i això, 7.28 és una bona marca, tot i que si hagués estat en un carrer central, hauria estat més desperta i espavilada i hauria tingut l'estímul de les atletes.

Aquest estiu se celebra el Campionat del Món a l'aire lliure a Budapest? Quines aspiracions té?

De moment l'única aspiració que tinc és aconseguir fer la mínima per poder participar tant individualment com en la carrera de relleus. Un cop classificada, ja veurem quins objectius em marco...