Joan Pahisa crea l'associació Sports PTB

L'objectiu del de Sant Cugat, que la presidirà, no és altra que el de promoure l'esport per a persones de talla baixa i l'assessorament a escoles, centres, pares i persones. És una una associació a nivell estatal

Joan Pahisa, en la segona presentació a Sant Cugat del documental Glance Up. FOTO: Artur Ribera Joan Pahisa, en la segona presentació a Sant Cugat del documental Glance Up. FOTO: Artur Ribera
El santcugatenc Joan Pahisa, que aquest dimarts, 2 de desembre, ha tornat a presentar a Sant Cugat el documental Glance Up (mirant cap a dalt), on ell és el protagonista, ha creat Sports PTB, una associació a nivell estatal per a persones de talla baixa. L'objectiu no és altra que el de promoure l'esport per a aquestes persones i l'assessorament a escoles, centres, pares i persones. L'associació, que presidirà Pahisa, es constituirà de forma oficial aquest mes de desembre.

Un documental sobre els Jocs Mundials
Unes 40 persones han seguit en directe a la Casa de Cultura el documental Glance Up (d'1 hora de duració), que ja es va presentar a Sant Cugat al juny, i que s'ha tornat a projectar per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (dimecres, 3 de desembre). Aquest documental, de La Lupa Produccions, detalla l'experiència de Pahisa en els seus segons Jocs Mundials per a persones de talla baixa, l'únic esportista català i espanyol que hi va participar, i que va aconseguir 5 medalles. El documental, que ha escrit el mateix Pahisa, es pot veure als Cinemes Girona de Barcelona i també a la ciutat de Girona. Pròximament també es podrà veure al programa Sense Ficció de Televisió de Catalunya (TVC).

Pahisa, que medeix 1 metre, ha explicat en la xerrada posterior al documental que "m'agrada aconseguir els objectius que em proposo. Els límits ens els posem nosaltres mateixos".


Joan Pahisa, en la segona presentació a Sant Cugat del documental
Glance Up. FOTO: Artur Ribera


El nou projecte del santcugatenc
Pahisa ja té un nou projecte. El santcugatenc està buscant l'esponsorització d'una empresa que li compri una Handbike per poder córrer les Maratons de Nova York i Berlín.

Joan Pahisa té 28 anys i està fent el doctorat d'enginyeria informàtica i vol ser escriptor. De fet, està escrivint una novel·la policíaca. Aquest serà el seu segon llibre després d'haver publicat al juny l'obra autoeditada Cròniques dels Jocs.

En l'actualitat, Joan Pahisa dóna xerrades a escoles (el dilluns 1 de desembre n'ha fet una a l'institut Arnau Cadell), clubs, empreses, i també imparteix classes a la universitat. Els seus esports favorits són el bàsquet i el tennis de taula, esport que practica a la Unió Esportiva Sant Cugat, a l'equip de la 2a A Provincial.

 
Comentaris

Destaquem