Joan Salabert: "Hi ha gent que està interessada en ser el president de la coordinadora"

El president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat ha admès que "he tingut diverses converses amb persones de diferents clubs"

La Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat hauria de tenir un nou president el pròxim mes de desembre, que substituís Joan Salabert, que al desembre compleix els seus 2 anys de mandat i que recentment ja ha fet públic als mitjans de comunicació que no es presentarà a la reelecció. Salabert ho ha comunicat oficialment als clubs aquest dilluns, 3 de novembre, a la nit, durant una reunió de la plataforma esportiva a la Casa de Cultura, en la que hi han assistit presidents i representants de 13 clubs esportius de la coordinadora, que aquest 2014 ha complert els 15 anys de vida.

Les entitats han consensuat en una sessió de treball que ha durat 2 hores que en les pròximes setmanes s'obri un període de reflexió i que es produeixi el relleu a la presidència. L'actual junta directiva està integrada per Joan Salabert (president); Àngel Ruiz (vicepresident); Marisa Oliva (secretària), i Miquel Garcia (tresorer).

Salabert: "He tingut diverses converses amb persones de diferents clubs"
Tot i que en aquesta trobada no hi ha hagut ningú que hagi fet públic la seva voluntat de presentar una candidatura, Joan Salabert, ha reconegut després de la reunió que "he tingut diverses converses amb persones de diferents clubs. Hi ha gent que està interessada en què la coordinadora segueixi existint i, per tant, està disposada a afrontar el repte de ser president". Salabert ha insistit en què "estic completament convençut que sortirà algú que vulgui fer-se càrrec de la presidència de la Coordinadora".

Joan Salabert, president del Club de Futbol Unión Mira-sol Baco, que també podria deixar la presidència d'aquesta entitat el 2015, ha iniciat la reunió reconeixent que "en aquest últim any, la coordinadora no ha tingut activitat". Una vegada més, Salabert ha insistit en què les taules de participació del Consell Sectorial d'Esports, convocades per la regidoria d'Esports de l'Ajuntament, "han fet perdre força i diluir la coordinadora. Les taules no han aportat res". L'encara president ha dit que la plataforma ha de seguir, ha assenyalat que "cal revisar els estatuts i redefinir els objectius de la plataforma" i ha alertat del fet que "tots els clubs heu expressat la voluntat que la coordinadora segueixi, però amb un però, i un però acaba sent un no".

Félez: "Hi ha clubs de la coordinadora que no la volen"
Josep Maria Félez, president de la Penya Blaugrana Sant Cugat, ha estat molt clar en el seu discurs: "No només hi ha poc interès dels clubs per la coordinadora sinó que, a més, hi ha clubs de la coordinadora que no la volen".

Savé: "Ara mateix, la coordinadora no representa l'esport de Sant Cugat".
També ho ha estat Robert Savé, del Club de Rugby Sant Cugat, que tot i que s'ha mostrat partidari de la continuïtat de la plataforma esportiva, ha advertit que "cal una revisió molt important. Sempre que hem parlat d'ajuntar-nos els clubs per fer alguna cosa, no ho hem fet. Ara mateix, la coordinadora no representa l'esport de Sant Cugat".

Moragas: "Ara que venen eleccions municipals és un bon moment per fer pressió a l'Ajuntament"
Pol Moragas (Olímpyc Floresta Futbol Sala) ha donat la raó a Salabert en el sentit que les taules de participació "han diluit la coordinadora". També ha dit que "volem un sí total a que la coordinadora segueixi existint. Ara que venen eleccions municipals és un bon moment per fer pressió a l'Ajuntament". Moragas també ha dit que "no hi ha una persona que vulgui liderar la coordinadora".

Robledo: "Hem de ser més crítics. No diem les coses com les pensem"
El president de la Unió Ciclista Sant Cugat, Rafa Robledo, que aposta per la continuïtat de la coordinadora, ha assenyalat que la plataforma esportiva "no ha assumit les seves funcions perquè no ha tingut objectius clars. Hem de fixar-nos pocs objectius i que siguin molt clars". Robledo també ha dit als clubs que "hem de ser més crítics. No diem les coses com les pensem".

Moreno: "Sant Cugat Creix no és un símptoma del per què no ha funcionat la coordinadora"
Lluís Moreno, del Club Voleibol Sant Cugat, entitat que forma part de la nova associació Sant Cugat Creix (la integren també el Patí Hoquei Club Sant Cugat i el Club de Rugby Sant Cugat), ha assegurat que "Sant Cugat Creix no és un símptoma del per què no ha funcionat la coordinadora. Són dues entitats diferents, amb objectius diferents". Moreno ha afegit que "el CV Sant Cugat vol continuar estant a la plataforma esportiva perquè creiem que ha d'existir, redefinint-la".

Salvador Álvarez (Club Karate Sant Cugat) ha assenyalat que "cap club vol marxar de la coordinadora, si no ja ho hagués fet" i ha lamentat "la disminució de l'activitat de la plataforma". "La coordinadora ha tingut molta veu i una mica de vot", ha explicat.

Bonaccini: "El nou president ha de ser una persona que tingui la capacitat de tirar-la endavant"
El president del Club Handbol Sant Cugat, Davide Bonaccini, ha assenyalat que el nou president de la coordinadora "ha de ser una persona que tingui la capacitat de tirar-la endavant".

Oswaldo Romero (Club Muntanyenc Sant Cugat) ha explicat que la plataforma "ha estat forta quan hi ha hagut algun problema. És per això que es va formar".

Keko Marzá, president del Patí Hoquei Club Sant Cugat, ha afirmat que la plataforma esportiva "és necessària, però que s'ha de redefinir. No podem estar divagant. Ens hem de marcar 2 o 3 objectius comuns i posar-los en pràctica".

Miquel Garcia (Sant Cugat Esport Futbol Club), que s'ha ofert a seguir amb les seves funcions de tresorer si el nou president li ho demana, ha defensat la continuïtat de la coordinadora: "Millor units que separats".

Mònica Mateu, presidenta de la Unió Esportiva Sant Cugat, també ha apostat per la continuïtat d'aquesta entitat.

 
Comentaris

Destaquem