Joan Salabert, possible relleu de Lourdes Llorente a la Coordinadora

Joan Salabert, president del Club de Futbol Unión Mira-sol Baco, dirigirà la Coordinadora d'Entitats Esportives si no es presenta cap altra candidatura a les eleccions. Els clubs han debatut el futur de la plataforma

Joan Salabert, president del Club de Futbol Unión Mira-sol Baco, serà, si no es presenta cap altra candidatura a les eleccions a la presidència, el cinquè president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat. Lourdes Llorente, presidenta de la plataforma els dos últims anys, ha fet públic aquest dilluns, 26 de novembre, durant l'assemblea ordinària de l'entitat, que no es presentarà a la reelecció. “Ho deixo per motius de caràcter familiar. No puc dedicar a la Coordinadora el temps que es mereix”.

Lourdes Llorente, també secretària del Club Karate Sant Cugat, ha analitzat els seus dos anys de presidenta al capdavant de la Coordinadora: “Hem fet moltes coses”. Durant la sessió, Llorente ha apuntat que el futur de la plataforma “depèn de la confiança que tinguem amb nosaltres mateixos. Crec que tenim força i que a l'ajuntament se'ns valora. No crec que hi hagi algú que vulgui que la Coordinadora desaparegui”. Llorente també ha defensat l'entrada de més clubs a la plataforma: “Quant més clubs tinguem, més representació tindrem".

Joan Salabert, de moment l'única candidatura
Joan Salabert ha anunciat que presentarà candidatura per ser el pròxim president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, després d'Antoni Pérez, Ramon Martos, Ignasi Bassó i Lourdes Llorente. De moment, és l'única candidatura que es coneix, tot i que aquells que vulguin presentar-s'hi tenen fins abans de les festes de Nadal per formalitzar-la. Serà llavors quan es convocarà una assemblea extraordinària per votar el nou president (si hi ha més d'una candidatura) o per ratificar l'únic candidat. Salabert treballarà en els pròxims dies per configurar el seu equip de treball, el que ha de ser la nova junta directiva de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat.

Durant la seva intervenció, Salabert ha assegurat que la Coordinadora “ha de continuar perquè té la seva tasca, que hem de definir. La plataforma s'ha diluït per la creació del Consell Sectorial d'Esports. La Coordinadora és necessària, útil i representativa. L'hem de modernitzar”.

Així, l'actual cos directiu de la plataforma esportiva, que fins ara encapçalava Lourdes Llorente, ha quedat dissolt. Joan Salabert n'era el vicepresident; Robert Savé, el secretari; Josep March, el tresorer, i Rafa Robledo i Àngel Ruiz, vocals.

Durant l'assemblea general ordinària, els representants dels clubs han detallat què en pensen de la Coordinadora i quin ha de ser el seu futur. Tots han coincidit que la plataforma esportiva “ha de tenir continuïtat”.

L'assemblea ha comptat amb representants de tretze clubs esportius que formen part de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat. Aquests han estat el Club Karate Sant Cugat (Lourdes Llorente); Sant Cugat Esport Futbol Club (Miquel Garcia); Unió Esportiva Sant Cugat (Valentí Feixas); Club Voleibol Sant Cugat (Miquel Martínez); Penya Blaugrana Sant Cugat (Josep Maria Félez); Futbol Sala Sant Cugat (Jordi Palau); Club de Rugby Sant Cugat (Robert Savé); Olímpyc Floresta Futbol Sala (Àngel Ruiz); Club de Futbol Unión Mira-sol Baco (Joan Salabert); Club Handbol Sant Cugat (Davide Bonaccini i Josep March); Unió Ciclista Sant Cugat (Rafa Robledo), i Club Muntanyenc Sant Cugat (Oswaldo Romero).

Els clubs analitzen el futur de la Coordinadora
Rafa Robledo (Unió Ciclista Sant Cugat) ha estat un dels més crítics en el funcionament els últims anys de la Coordinadora, però també un dels que defensa més rigurosament el paper de la plataforma esportiva: “Els clubs de la Coordinadora assisteixen a les seves reunions a veure què passa i si no passa res, millor. Hem de ser més honestos amb la Coordinadora. No tenim objectius, que han ser ser pocs i clars”. “No té pes a la ciutat, però crec que té futur i raó de ser. L'hem de reflotar, tot i que hi ha qui vol eliminar la Coordinadora. Jo li dono molta importància a la Coordinadora”, ha dit.

Davide Bonaccini ha afirmat que la plataforma “no ha d'ajudar només els clubs. Ha d'anar més enllà i tractar temes, per exemple, com el model esportiu de Sant Cugat, en el que hem de tenir una veu molt important. La plataforma és útil quan treballem temes importants”. Bonaccini també ha explicat que “ens fa falta estructura. Hem de tenir més visibilitat. La Coordinadora es veu molt poc. Només per la Festa de Tardor”.

Jordi Palau (Futbol Sala Sant Cugat) ha assegurat que la plataforma s'ha encallat “en qüestions domèstiques. Hem de marcar-nos objectius claus i línies estratègiques que donin sentit a la Coordinadora”.

Miquel Martínez (Club Voleibol Sant Cugat) ha assegurat que “ens ha faltat marcar clarament el camí de la Coordinadora” i que “no ens hem enfrontat mai en un projecte de ciutat”.

Josep Maria Félez (Penya Blaugrana Sant Cugat) ha assegurat que “cada club de la Coordinadora va a la seva” i que “falta un projecte esportiu de ciutat”.

Robert Savé (Club de Rugby Sant Cugat) ha explicat que “mai hem votat cap cosa, no hem concretat res”.

Oswaldo Romero (Club Muntanyenc Sant Cugat) ha assegurat que “defenso la Coordinadora. És un entorn de solidaritat”.

Miquel Garcia (Sant Cugat Esport Futbol Club) creu que “és important que la Coordinadora segueixi. Ha defensat els clubs que han demanat ajuda”.

Àngel Ruiz ha dit que “no ho estem fent prou bé perquè no ens hi posem. Depèn de nosaltres perquè la Coordinadora som nosaltres. Hem de donar-li continuïtat”.

Valentí Feixas (Unió Esportiva Sant Cugat) ha dit que “si no es troba el sentit real de la Coordinadora, ens ho hem de replantejar. Ja he manifestat en diverses ocasions que en algunes decisions que ha pres la Coordinadora no m'hi he sentit còmode”.

Durant l'assemblea també es van aprovar els comptes de la plataforma esportiva, que en l'actualitat té un superàvit de 1.035,82 euros.

La reunió s'ha celebrat aquest dilluns, 26 de novembre, a la Casa de Cultura, i s'ha allargat per espai de més d'una hora i mitja.

 
Comentaris

Destaquem