Joan Wäger: el jove triatleta que vol fer el salt a la mitja distància

Abans d'iniciar-se en el triatló, el de Sant Cugat, de 21 anys, va començar practicant el tenis, el futbol i la natació

El triatleta Joan Wäger Pons encetarà aquest 2020 la seva segona temporada en la categoria sub-23 amb l’objectiu “de seguir millorant, i en els dos últims anys de la categoria treure bons resultats”. El de Sant Cugat ha tancat el 2019 guanyant el Campionat de Catalunya Absolut de Grups d’Edat (de 20 a 24 anys) i la Menorca Triatlon, en la prova de distància curta (1.000 m–34 km–9 km). Amb el seu club, el Saltoki Trikideak de Pamplona, que el 2020 defensarà per quarta campanya consecutiva, ha finalitzat cinquè en la lliga de la màxima categoria estatal i sisè en la Copa del Rei. El 2018 va ser vuitè en el Campionat d’Espanya Individual Júnior de duatló.

Entre els seus objectius, destaca la intenció de fer el salt a la mitja distància -ara fa distància curta- perquè “córrer i la bicicleta se’m dona bé”. Aviat deixarà de ser federat a la federació catalana per fer-ho en la balear.

Joan Wäger: “Entreno moltes hores i és molt sacrificat perquè ho he de compaginar amb els estudis”

Després de jugar a tenis, al Club Esportiu Valldoreix; a futbol, al Sant Cugat FC, al Junior FC i al Marcet Intelligent Football, i a natació, al CE Europa Sports Center, Wäger va començar a practicar el triatló, als 14 anys. Aquest 2020 serà la sisena temporada que el practica de forma oficial. “Entreno quinze hores a la setmana. És molt sacrificat perquè són moltes hores i ho he de compaginar amb els estudis”, explica aquest estudiant del 3r curs d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra.

Després de participar en les competicions com a triatleta independent, Wäger va defensar una campanya el Club Gasss Triatló Cerdanyola, abans d’incorporar-se en les files del Saltoki Trikideak.
Joan Wäger, que el 12 de gener va complir 21 anys, ha estudiat a l’Agora International School Sant Cugat, a l’Arnau Cadell i al Leonardo da Vinci, a banda de fer-ho també al Canadà, becat per la Fundació Amancio Ortega.

 
Comentaris

Destaquem