Jordi Robirosa: "La paraula 'apostoflant' se m'ha escapat de les mans"

El periodista esportiu ha presentat el seu tercer llibre, 'Apostoflant!', al Cafè-Auditori de Sant Cugat

El periodista esportiu santcugatenc Jordi Robirosa, que treballa a TV3 i és la veu del bàsquet a Catalunya des de fa gairebé 30 anys, ha presentat aquest dimecres, 18 de novembre, el seu últim llibre Apostoflant! al Cafè-Auditori. L’acte, organitzat pel DIARI de Sant Cugat, amb el patrocini d’Amat Immobiliaris, ha estat presentat per Àlex López Puig, cap d'Esports del TOT Sant Cugat i Diari de Sant Cugat.

 

Robirosa ha començat la seva presentació del llibre parlant de l'elecció del títol: "'Apostoflant!' és un títol d'impacte. De fet és una paraula que se m'ha escapat de les mans. No faig dues passes per Barcelona sense que m'ho recordin!". Un llibre, Apostoflant!, que, explica l'autor, "és una crònica sobre periodisme, un llibre per mirar cap enrere". I és que Robirosa porta ja 35 anys en la professió i ha fet més de 2.000 transmissions.

 

La presentació ha estat distesa i plena d'anècdotes. Entre d'altres ha explicat que la millor entrevista que ha fet va ser a Pau Gasol, sobretot diu "perquè em va agradar el nivell de complicitat amb ell". També ha explicat que va estar a punt de deixar les transmissions de bàsquet als anys 90. "Però si ho hagués deixat, no hauria estat fent el que més m'agrada", ha acabat reconeixent.

 

I, tot i que ja ho ha repetit en més d'una ocasió, ha explicat que els esports que més el fascinen són el beisbol i la boxa, i no el bàsquet: "Com un bon combat de boxa no hi ha res. I el beisbol és un esport que m’entusiasma. És fascinant. I les històries de beisbol són molt boniques. Els dos esports que han sortit més al cinema són la boxa i el beisbol, per alguna cosa serà".

 

D'altra banda ha parlat també sobre la situació del periodisme esportiu, de com està de poc valorat, i de com ha canviat en els últims anys. "A finals dels 80 viatjàvem uns 25 periodistes als partits d'Eurolliga amb el Barça. Des de fa uns anys sóc l'únic". 

 

A banda d'Apostoflant!, Robirosa ha escrit dos llibres més: A prop de les estrelles de l'NBA, al 2009, i Basquetmania, al 2011. Robirosa ha deixat entreveure que no serà l'últim llibre: "El pròxim ja no ha de ser d’aquest tarannà. A mi m’agrada explicar històries. M’agrada la novel·la negra. Però no ho he pensat encara".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem