Josep Borda: “La ciutat es mereix que el Sant Cugat jugui a Tercera Divisió”

És el soci més antic (fa 63 anys que ho és) del Sant Cugat Esport FC, club que va presidir entre els anys 1960 i 1963. Té 84 anys

Què és el que recorda de la seva etapa com a president del Sant Cugat Esport FC?
Hi va haver moments bons i també dolents, com tots els presidents que han dirigit un club esportiu. Quan feia tres anys que era president, vaig dimitir per discrepàncies amb algun membre de la junta directiva. I en comptes de fer quatre anys, en vaig estar tres. Vaig ser el president més jove dels clubs que integraven la Federació Catalana de Futbol. Tenia 29 anys.

Com era el futbol llavors?
En aquell temps el futbol era molt més complicat que ara, es jugava molt brut. Aleshores només es podia jugar a futbol i es començava a jugar a bàsquet. Hi havia camps on havies de sortir corrents...

I com ha canviat?
Ara, els clubs es preocupen per la formació i l’educació dels nens i nenes.
Vostè és el soci més antic del club. Té el número 1 de soci. Li deu fer una il·lusió especial...
Sí, és clar. Ja fa tres o quatre anys que sóc el soci més antic.

Vostè ha viscut els dos ascensos del primer equip a Tercera Divisió. Què en recorda?
Sobretot, el primer dels dos ascensos.

Parli’m d’algun jugador del Sant Cugat.
En Benet Creu era un gran jugador, era boníssim. Jugava al mig del camp, però també ho podia fer en qualsevol altra posició. Sabia jugar a tot arreu.

Com veu el club?
Molt bé. Aquesta temporada he gaudit amb l’ascens del primer equip. Han fet molt bons partits. Són jugadors forts, amb classe i ràpids. I el futbol base ha aconseguit molts ascensos.

Què és el que més li agrada del club?
Com la Junta Directiva dirigeix el club. El perfil dels seus directius és alt i tenen una bona relació entre ells. N’estic molt content. M’agrada molt el president Llorenç Santasusagna, com a dirigent, persona i pel seu tracte als socis.

Vostè que ha estat president, quin consell donaria a la seva filla Núria, que és directiva de l’àrea social del Sant Cugat?
Que tot el que fan com a directius s’ho mirin bé i que mantinguin una bona relació entre ells.

El club té una especial atenció cap als socis més antics.
És així. Fa un esmorzar per Nadal i ens reuneix a tots els socis més veterans. Hi ha una molt bona comunicació amb la Junta Directiva.

En l’última presentació oficial dels equips, el club li va lliurar el Personatge SantCu 2015.
Content i molt orgullós de rebre aquesta distinció. És un reconeixement. No m’ho esperava. Em tremolaven les cames i em van haver d’ajudar per baixar a la gespa perquè em donessin la distinció.

El veig molt per la ZEM Jaume Tubau seguint el primer equip. Vostè és un soci actiu.
Sempre hi vaig. Només deixo d’anar-hi si algun dia no em trobo bé.

En quina categoria creu que hauria de jugar el primer equip?
La ciutat, amb gairebé 90.000 habitants, es mereix que el primer equip del Sant Cugat Esport FC jugui a Tercera Divisió. I, si es pot, que ho faci amb aquells jugadors de la casa que vagin pujant dels equips de la base. M’agradaria veure el Sant Cugat jugant a Tercera Divisió.

Com li agradaria trobar-se al club d’aquí a uns anys?
Si els directius que el dirigeixen ho fan com els d’ara, segur que anirà bé. Espero que encara hi hagi més nens i nenes.

 
Comentaris

Destaquem