Josep Díaz: 'He guanyat diferents curses, però les de casa sempre són especials'

L'atleta local va ser el primer vencedor de la Cursa del Gall, que va substituir la Sant Silvestre el 2019

La Cursa del Gall, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat, retorna amb la seva 2a edició i ho fa el dissabte 31 de desembre, a les 17 h, en una cursa lúdica i familiar per acomiadar el 2022. En la 1a edició, disputada el 2019 (els altres anys no s'ha pogut celebrar per la Covid-19), l'atleta santcugatenc Josep Díaz Carretero en va ser el vencedor.

Què sent quan córrer a casa?

Acabar l'any, fent una cursa, és molt bonic i poder-ho fer a casa m'omple d'orgull i em fa molt feliç. Durant el 31 de desembre hi ha moltes curses competitives arreu de Catalunya, com la Cursa dels Nassos o la Sant Silvestre, però si hi ha l'oportunitat de córrer aquí a Sant Cugat, no ho dubto i ho poso per davant.

Què té d'especial la Cursa del Gall de Sant Cugat?

Pels que som molt esportistes, sempre és bonic acabar l'any fent esport i començar un nou any de la millor manera possible, independentment del nivell de la cursa. A més, fer-ho pels carrers de Sant Cugat i veien gent que coneixes, és molt maco. És una cursa diferent, i tot i la competitivitat, també té un caràcter lúdic, amb gent disfressada. Participa molta gent que normalment no córrer i ho fa amb fills i amics. És una cursa per reunir-se amb la família per després poder fer junts les campanades.

I que significa acabar l'any amb aquesta carrera?

És una oportunitat especial. Si la fessin el dia 1, també m'animaria a participar. M'apassiona l'esport i córrer i no sempre tinc l'oportunitat de fer-ho a casa. Els meus amics i famílies, però, ja saben que sempre que hi ha una carrera al poble m'organitzo per poder participar.

És el primer vencedor d'aquesta cursa, que representa?

M'omple d'orgull ser el primer vencedor, tot i que només s'hagi disputat una vegada. Tanmateix, no sabem com evolucionarà la cursa i potser és una carrera que encara se celebra d'aquí a 50 anys, i això serà molt bonic. En la meva carrera esportiva he guanyat diferents curses, però les de casa sempre són especials.

Què li sembla el recorregut?

És un recorregut molt interessant, com els que sempre es tracen a Sant Cugat. És veritat que és molt difícil crear un recorregut pla i, per tant, no és una cursa per fer marca (tot i que no és oficial). No obstant això, és un recorregut ben elaborat, amb sortida i arribada al centre de Sant Cugat i en el qual passarem pels llocs més emblemàtics. Animo a tothom que s'acosti a animar-nos.

L'any passat la cursa va ser suspesa a última hora... Va ser una gran decepció?

Sí, va ser una gran decepció, i més perquè vam tenir un any i mig molt complicat per la pandèmia, i els corredors ja havíem patit moltes cancel·lacions. Per sort, finalment vaig poder participar en una cursa a Montblanc, pel nucli urbà, i vaig tenir la sort de ser segon.

Què espera d'aquesta edició? Té alguns objectius marcats?

Primer de tot, espero que la salut em respecti i pugui participar, perquè amb els temps que corren mai se sap, així que tocarem fusta. Un cop em posi el dorsal i podem competir, gaudiré de la cursa i dels amics i la família que puguin venir a passar una estona. A més, si puc revalidar el títol, seria genial, i si no, felicitaré el vencedor i em prepararé per a l'any vinent recuperar el tron.

Anteriorment se celebrava la Sant Silvestre? Què li sembla el canvi de format?

Vaig tenir la sort de poder participar en l'última edició de la Sant Silvestre que es va fer a Sant Cugat, i tot i que encara no entrenava com ara, vaig poder ser el primer local. Va ser un dia molt divertit, en el qual vaig conèixer el meu entrenador (Jaume Leiva), amb el qual he forjat una gran amistat. Estava bé tenir una cursa competitiva com la Sant Silvestre, però la Cursa del Gall està feta per a la gent del poble i això incentiva als santcugatencs a participar.

Quin consell li donaria a la gent que participa?

Els que ja van participar en la 1a edició segur que tenen moltes ganes de repetir-ho; els que no, que ho facin amb amics i familiars, que aprofitin per disfressar-se i que gaudeixin de la possibilitat de fer esport en un entorn privilegiat amb el Monestir de fons. Després de la cursa, les campanades i les celebracions senten millor.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem