El Junior FC es queda sense medalles en el Campionat d'Espanya d'hoquei sala

Els blau-i-negres, amb un mal inici del 3r quart, han tirat per terra les seves opcions d'aconseguir la medalla de bronze, en una competició de la qual n'eren els amfitrions

El masculí d'hoquei sala juvenil del Junior FC ha perdut 4 a 5 davant l'Altètic Terrassa HC, en la lluita pel bronze del Campionat d'Espanya, el diumenge 26 de febrer. Els santcugatencs estaven jugant un partit molt seriós, però 3 gols fatídics en l'inici del 3r quart han deixat quasi sentenciats als blau-i-negres, que no han deixat de lluitar per penjar-se la medalla fins al final del partit.

El Junior FC ha sortit amb les idees més clares sobre el terreny de joc amb l'objectiu d'oblidar l'eliminació soferta en les semifinals, i fruit d'una alta pressió, ha gaudit de les primeres accions de perill del partit. Amb això, en una recuperació de pilota d'Albert Serrahima, els blau-i-negres a punt han estat de sorprendre el conjunt egarenc. Per la seva banda l'Atlètic Terrassa HC, en la seva primera arribada, ha enviat la pilota al potser. A partir d'aquí, els visitants han tingut els seus millors minuts del parcial, no obstant això, s'han topat amb un excels Arnau Leal sota pals.

Ernest Elies, del Junior FC, ha anotat un doblet en la lluita pel bronze del Campionat d'Espanya d'hoquei sala juvenil. FOTO: Junior FC

En l'inici del segon parcial, els blau-i-negres han tornat a tenir la iniciativa del joc i Ernest Elies ha intentat perforar la porteria rival, però el seu xut no ha estat encertat. A més, el Junior FC vivia de les bones intervencions de Leal sota pals. En una gran triangulació dels santcugatencs, Jon Papell ha provat un xut creuat, i tot i que l'arquer egarenc ha refusat el xut, Leopoldo Palau-Ribes ha pogut caçar el rebot i ha enviat la pilota dins la xarxa (1 a 0). Quan millor estaven els blau-i-negres, amb un creatiu Arnau Masclans, el conjunt visitant ha pogut trenar una jugada col·lectiva per empatar el duel (1 a 1), just abans del pas pels vestidors.

En la represa, però, el Junior FC ha abaixat el nivell d'atenció, i en una jugada ràpida de l'Atlètic Terrassa HC que ha agafat a la defensa local desprevinguda, els egarencs han pogut forçar un pena-córner i anotar l'1 a 2. El gol ha espavilat als blau-i-negres, els quals han empatat amb una gran jugada de Masclans, tot i que el gol no ha pujat al marcador per una elevació de pilota prèvia. La diana anul·lada ha deixat molt tocat als santcugatencs i això ho ha aprofitat l'Atlètic Terrassa HC amb 2 jugades col·lectives de molta velocitat per obrir una escletxa en el marcador (1 a 4). Abans del final del parcial, i tot i el Junior FC juga amb inferioritat per la verda a Ignacio Pujol, els locals han forçat un penal-córner que, amb un xut potent, ha pogut materialitzar Ernest Elies (2 a 4).

Lucas Abad, del Junior FC, ha anotat el definitiu 4 a 5 en la derrota dels blau-i-negres en la lluita pel bronze de l'Estatal d'hoquei sala juvenil. FOTO: Junior FC

En el darrer quart, el Junior FC ha sortit a totes, i Elies s'ha trobat amb un 1 contra 1 amb el porter rival que no ha pogut aprofitar. L'Atlètic Terrassa HC, a més, ha gaudit d'un nou penal-córner que s'ha encarregat d'anotar per quasi encarrilar la medalla de bronze (2 a 5). Amb res a perdre, els santcugatencs s'han bolcat cap a la porteria rival i han estat un vendaval, no obstant això, no han pogut anotar el 3 a 5 fins als darrers 2 minuts, en un stroke que ha enviat amb força Ernest Elies dins la xarxa. En els últims minuts, i jugant sense porter, els blau-i-negres han buscat l'èpica, i tot i el gol de Lucas Abad (4 a 5), en els darrers 40 segons l'equip no ha pogut empatar, quedant-se amb la mel en els llavis.

En acabar el partit, el tècnic, Oriol Salvador, ha destacat el factor emocional com una de les conseqüències de la derrota: "Emocionalment, no estàvem recuperats de la derrota en les semifinals i això s'ha notat en molts aspectes, sobretot en la confiança. No hem acabat de ser nosaltres en cap moment, hem estat poc tensos i poc actius i acabem amb la sensació que ho podem fer millor. És veritat que al final ens ha sortit el caràcter de voler aixecar el resultat, però no ha estat suficient. És una pena no haver rendit com sabem, però això no va de guanyar o perdre, sinó dels aprenentatges que obtenen els jugadors".

Amb tot, el Junior FC es queda sense poder pujar en el podi en la Final Four del Campionat d'Espanya d'hoquei sala juvenil, en una competició que s'ha disputat a Sant Cugat. En les semifinals, els blau-i-negres van quedar eliminats pel CD Terrassa Hockey (4 a 6).