VÍDEO: El junior del Gimnàstica Sant Cugat, entre els 12 millors en el Mundial d'Estètica

Les santcugatenques van aconseguir classificar-se per la final, en un campionat en el qual van participar 22 equips

L'equip junior del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat va assolir una meritòria 12a posició en el Campionat del Món, que es va celebrar a Hèlsinki (Finlàndia), entre el divendres 19 i el diumenge 21 de novembre. Les santcugatenques van aconseguir classificar-se per a la final, en la qual van acabar en la 12a posició.

Així doncs, en la fase preliminar, que es va disputar el dissabte 20, el Gimnàstica Rítmica i Estètica finalitzava en la 17a posició de 22 equips, amb una puntuació de 13.850. Tanmateix, la normativa que prohibeix que participin més de 2 equips d'un país en la final, permetia a les santcugatenques classificar-se entre les 12 millors del Campionat del Món.

Ja en la final, les santcugatenques milloraven el seu exercici (14.300) i, tot i ser la puntuació més baixa de la final, aconseguien un meritori 12è lloc en el Campionat del Món, amb un total de 28.150 punts. Tania Müller, responsable de la secció de gimnàstica estètica per equips, es mostra molt contenta amb la posició assolida: "No comptàvem arribar a la final i per nosaltres el millor ha estat l'experiència, ja que per la majoria de gimnastes és la primera vegada que competeixen fora d'Espanya i va ser molt emocional. Ens hem superat i ens hem unit com a grup".

Així doncs, l'exercici del club santcugatenc utilitzava música de la banda sonora de Dirty Dancing i la coreografia estava ambientada en la pel·lícula. Amb tot, les gimnastes que van aconseguir la fita van ser Marivic Bertra, Natàlia De Peña, Lara Fierro, Bruna Garcia, Simona López, Lisa Merino, Laia Mora, Irene Ribau, Ivet Rosés, Gia Sánchez i Laia Teruel, igualant així la millor posició del club en un Campionat del Món, l'any 2017.