El Junior d’hoquei sobre herba femení empata a 1 davant l’invicte Club de Campo

Les blau-i-negres han plantejat un bon partit davant les líders de la classificació i sumen un punt en l’últim partit de la primera volta, el pròxim cap de setmana disputaran la Copa de la Reina

El Junior FC femení d'hoquei sobre herba ha empatat a 1 gol davant el Club de Campo Villa de Madrid en l'últim partit de la primera volta a la Liga Iberdrola. Les visitants arribaven com a líders de la competició i invicte havent guanyat contra els 8 equips que havia jugat fins al moment.

El Junior ha plantejat un bon partit, sobretot a la segona part, davant les madrilenyes que han dominat bona part de l'enfrontament. Aquest empat deixa les de Marcel Malgosa terceres a la classificació amb 15 punts aconseguits en 4 victòries i 3 empats i havent perdut 2 partits. D'altra banda, el Club de Campo acabarà líder en solitari la primera volta amb 8 victòries i 1 empat en 9 partits disputats, sumant 25 punts a provisionalment 7 punts del segon, el SPV Complutense.

Domini de les visitants i caràcter del Junior

El Club de Campo ha demostrat des del principi perquè encara no ha perdut cap partit a la lliga i en els primers minuts el protagonisme ha estat per les visitants. Només començar, han tingut a favor seu dos penals-córners que no han pogut convertir, després d'això han seguit tenint el domini del partit, però sense molt perill per a la porteria de Clara Pérez. Amb això, el Junior ha hagut de defensar-se però també ha pogut, per moments, tenir la possessió. En els primers 17 minuts, cap equip ha tingut ocasions clares i el joc s'ha desenvolupat sobretot amb possessió al mig del camp.

El segon quart, ha començat amb un cop dur per al Junior. Quan només s'han disputat 2 minuts del joc, el Club de Campo ha enllaçat una bona jugada col·lectiva i Carmen Cano ha pogut posar el primer al marcador amb un bon xut i suposava el 0-1. Després del gol, el Club de Campo ha seguit tenint la possessió de la pilota, tot i que seguia sense traduir-la en arribades de perill. D'altra banda, les blau-i-negres seguien defensant-se i intentant sortir al contracop.

Els segons 34 minuts de partit han estat totalment diferents, sobretot al tercer quart. Des dels primers minuts, el Junior ha començat a agafar protagonisme i a tenir la pilota. Han estat els millors minuts del partit de les de Marcel Malgosa, que han dominat a les visitants. Des del principi ha disposat d'ocasions per igualar el marcador. Amb la insistència, el Junior ha pogut aconseguir gràcies a un bon xut potent de Marta Grau que ha posat l'empat al marcador a 1. Després de aconseguir la igualada, les santcugatenques han seguit igual, però les madrilenyes també han volgut ser protagonistes en el partit i no s'han arronsat, encara que qui ha tingut més ocasions ha estat el Junior.

En els últims 17 minuts, el partit s'ha igualat i ha tingut ocasions per als dos equips. Cap dels dos equips es conformava amb l'empat i ha tingut moltes anades i tornades. Tot i això, ha estat el Club de Campo qui ha tingut més possessió sobretot en els últims minuts del partit. El Junior ha tingut situacions de contracop en què ha pogut marcar, però també degut al cansament ha fet alguns errors en conducció i en precisió amb la passada. Al final, han pressionat les madrilenyes però les locals han aguantat per mantenir l'empat al marcador.

Després del partit, l'entrenador del Junior, Marcel Malgosa, ha valorat l'empat: "estic content amb les jugadores, més enllà de què són els primers punts que perd el Club de Campo, per l'actitud general de l'equip i el joc. Hem patit a la primera part, però hem sabut controlar el resultat. A la segona part sí que hem dominat el partit i hem fet un pas endavant. Al final, podríem haver perdut, però més enllà d'empatar, el més important és l'actitud".

També ha parlat sobre el rival dient que "està clar que el Club de Campo és el millor equip de la lliga pero hi ha moments que toca patir. Hem sabut aguantar el marcador, també en desavantatge, per a després a la segona part estar millors".

I finalment, sobre la Copa de la Reina ha dit que "Som un equip molt nou amb canvis a la plantilla i amb nou entrenador. Ha estat una mica difícil perquè hi ha moltes expectatives en aquest equip i crec que en moments no hem estat a l'altura, però en d'altres hem estat molt bé. El que hem de fer és seguir amb l'actitud d'avui i seguir treballant, toqui el rival que toqui".

Pròxim cap de setmana: Copa de la Reina

El proper cap de setmana, es disputa la Copa de la Reina, i també la Copa del Rei, a les instal·lacions de l'Atlètic Terrassa els dies 20, 21 i 22 de desembre. El Junior femení coneixerà dimarts qui serà el seu rival als 8 de final. Un torneig que disputen els millors 8 equips classificats després de la primera volta.

La segona volta de la Liga Iberdrola no comença, per al Junior, fins al dijous 16 de febrer 2020 quan visitarà l'UD Taburiente a les 11:30. Equip de la part baixa de la classificació que només ha guanyat un partit. Per la seva banda, el Club de Campo, obre la segona volta amb el SPV Complutense en un partit entre primer i segon classificat.

Concert benèfic en suport de Petits Músics del Món a l'Aula de So. FOTO: Anna Bassa