L'Ajuntament fa cas als clubs i amplia el projecte del Pavelló 3 de La Guinardera

Aquesta modificació del projecte inicial respón a la demanda de diversos clubs que aquesta instal·lació municipal tingués més amplada i allargada. Inicialment, l'Ajuntament no ho va contemplar

Tot i que el desembre del 2014, l'Ajuntament de Sant Cugat va anunciar que les obres del nou pavelló-3, que s'ha de construir a la ZEM La Guinardera, començarien l'últim trimestre del 2015, ara els treballs estan previstos, també segons l'Ajuntament, que s'inicïin el març del 2016. Així ho ha anunciat aquest dimarts, 22 de desembre, l'alcaldessa Mercè Conesa en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació per Nadal, al Sant Cugat Hotel&Restaurant. Conesa ha detallat que les obres duraran “16 mesos” i ha explicat que les obres començaran tard “per una petita modificació sobre el projecte original”.

Els clubs se surten amb la seva

Aquesta modificació respón a la petició per part de diversos clubs esportius de la ciutat que aquest equipament municipal disposés de més amplada i allargada, fet que inicialment l'Ajuntament no va contemplar.

 

El passat mes de maig, la Junta de Govern Local va adjudicar la redacció del projecte i l’execució de les obres del pavelló-3 de la ZEM La Guinardera a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Arcadi Pla SA i Constructora de Calaf SAU. L’adjudicació es va fer per un import de 3,1 milions d'euros (IVA inclòs), dels quals 151.250 euros corresponen a la redacció del projecte, i 2.941.340,62 euros, a l’execució de les obres. El nou equipament tindrà una superfície de 2.000 metres quadrats.

La licitació del Pavelló-1 de Volpelleres, durant el 2016

D'altra banda, el pavelló-1 que s'ha de construir al nou institut Leonardo da Vinci, a Volpelleres, amb un cost de 870.000 euros, s'hauria de licitar al llarg del 2016. Conesa ha explicat que “el projecte de l'escola i el pavelló-1 ja està redactat i enviat a la Generalitat de Catalunya”.

La remodelació de les pistes de Sant Francesc també va tard

En els últims anys han estat diversos els projectes inicials que l'ajuntament ha ideat per reactivar les Pistes de Sant Francesc, situades al barri del Monestir. Al febrer del 2015, en el Consell Sectorial d'Esports, Mercè Conesa va explicar que el projecte ja era definitiu i que es preveia el cobriment de la pista esportiva de dalt (tocant a la plaça Abat Donadeu), amb un cost d’uns 800.000 euros. Aquesta obra estava prevista començar-la a finals d’aquest 2015.

 

Per la seva banda, a la pista de baix (tocant al parc que dóna al carrer de Joan XXIII) es preveia instal·lar gespa artificial. El cost d’aquesta actuació serà d’uns 70.000 euros i les obres, d’uns tres mesos de durada, haurien d'haver començat, segons el calendari de l'Ajuntament, entre els mesos de juny i juliol del 2015.

 

Conesa ha ratificat aquest últim projecte, però ha assenyalat que abans vol explicar el projecte “al Consell de Barri, als veïns del barri, per poder dur-lo a terme i executar-lo. Farem la presentació en breu”.

Sant Cugat, Ciutat Europea de l'Esport al 2017?

Mercè Conesa ja va anunciar el passat 15 de novembre, en la segona fotografia oficial de l'associació esportiva Sant Cugat Creix, que Sant Cugat optarà a ser Ciutat Europea de l’Esport 2017, una distinció que atorga l’European Capitals of Sport Association (ACES) a les ciutats que destaquen per la seva activitat esportiva i que entre d’altres permet augmentar i millorar les polítiques esportives de la ciutat i tenir l’oportunitat de participar en diferents subvencions de la UE amb altres ciutats.

 

Aquesta és una nova iniciativa de Sant Cugat Creix, tot i que oficialment és l'Ajuntament qui ha de sol·licitar-ho. Entre d'altres punts, Sant Cugat hauria d'acollir una competició de primer nivell. En aquesta línia, Conesa ha dit que “n'estem valorant diverses. Una d'elles és poder ser ciutat sub-seu dels Roller Games, que coorganitzariem amb el Patí Hoquei Club Sant Cugat, un dels quatre clubs que integren Sant Cugat Creix”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem