L'Ajuntament podria crear una fundació per repartir patrocinadors pels clubs

L'àrea d'Esports estudia aquesta proposta que ha sorgit en la taula de participació econòmica que convoca el consistori

L'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat està estudiant una proposta que ha sorgit en una de les taules de participació (l'econòmica) que convoca el consistori. Es tracta de la creació d'una fundació que, segons Xavier Tizón, regidor d'Esports, es tractaria d'"una bossa d'ajuts directes cap a les entitats esportives amb una agrupació de patrocinis, i poder-los repartir de forma equitativa entre els clubs". Es tracta d'un projecte en fase embrionaria que, si finalment es decideix executar, s'ha de desenvolupar.

Baixa participació al consell
Xavier Tizón ha fet aquestes declaracions al TOT Sant Cugat després de la sessió ordinària del Consell Sectorial d'Esports, que s'ha fet aquest dilluns, 8 d'abril, a la Sala de Plens de l'Ajuntament. La convocatòria ha estat força baixa, amb la presència d'una vintena de persones, representants de nou clubs esportius, el CAR de Sant Cugat, escoles i empreses concessionàries. L'únic partit polític present a l'acte ha estat el Partit Popular, representat per Alfredo Bergua, exregidor d'Esports de Sant Cugat.

El punt central del Consell Sectorial d'Esports ha estat l'explicació per part del doctor Joaquín Gainín Sallán de l'estudi Codi de conducta per a competicions esportives (en edat) escolars, elaborat per l'Equip de Desenvolupament Organitzacional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També s'ha llegit un informe que ha valorat el funcionament fins ara de les taules de participació.

La coordinadora podria demanar col·laboració
Joan Salabert, president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, no descarta que la plataforma esportiva acabi establint una col·laboració amb aquest equip d'estudi de la UAB si així ho veuen oportú els clubs esportius que integren la plataforma esportiva. Salabert ha assenyalat que l'"estudi m'ha semblat interessant i, ara, l'hem d'avaluar internament".

En el tram final d'aquest consell, Salva Álvarez, director tècnic esportiu del Club Karate Sant Cugat, ha demanat a l'Ajuntament una millora en el servei que ofereix l'empresa Eurofitness Sant Cugat, concessionària dels tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler, i també una millora en les instal·lacions de la Sala d'Arts Marcials del Pavelló 3. L'àrea d'Esports ha reconegut que cal millorar el servei que està oferint Eurofitness Sant Cugat i que hi està treballant.

Una carta de l'àrea d'Esports que crea malestar als clubs
En els últims mesos, l'àrea d'Esports de l'Ajuntament ha fet arribar una carta als clubs esportius de la ciutat on els detalla quin és el cost per l'Ajuntament de l'utilització de les entitats de les instal·lacions esportives municipals. Un document que a les entitats els ha molestat. Per a Tizón "és un fet positiu que els clubs coneguin els costos reals d'aquestes instal·lacions esportives municipals, que a vegades es desmereixen". Segons Tizón, "hi ha clubs que havien demanat aquesta informació".

 
Comentaris

Destaquem