L'Ajuntament presenta possibles mesures per evitar els robatoris al Pavelló 3

L'àrea d'Esports estudia activar (no ha detallat quan) diferents mesures, com càmeres de videovigilància, un torn i un interfon. Ho ha explicat Xavier Codina, cap de l'Àrea d'Esports, en el decurs del Consell

Amb l'objectiu d'evitar que no es produeixin més robatoris al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler (n'hi ha hagut els últims dos anys, i també a la ZEM Jaume Tubau), l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat estudia la posada en funcionament (no s'ha especificat quan) de diferents mesures. Així ho ha explicat Xavier Codina, cap de l'Àrea d'Esports del consistori, en el decurs de la sessió ordinària del Consell Sectorial d'Esports, que s'ha celebrat aquest dilluns, 9 de desembre, a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Quines són les novetats?
Codina, qui ha conduït el consell, ha detallat quins podrien ser els elements tècnics i tecnològics que s'aplicarien al Pavelló 3: càmeres de videovigilància, un torn i un interfon. Amb aquestes mesures, l'Ajuntament pretén disposar d'un control sobre els accessos, la circulació de les persones, els vestidors i els magatzems, així com de la seguretat de les persones i dels seus béns, i de la pròpia instal·lació municipal. Les obres es faran amb pressupost municipal d'aquest 2013 i també amb el del 2014. Hi haurà un conserge responsable de la supervisió de tots aquests aparells tecnològics.

Xavier Codina: "És un canvi radical i un canvi d'hàbits"
El cap de l'Àrea d'Esports ha asegurat que es tracta d'un "canvi radical i un canvi d'hàbits" amb l'objectiu de "millorar el serveis pels usuaris, més confortable i segur". Xavier Codina també ha afirmat que amb aquests canvis que vol implantar l'Ajuntament, "els esportistes passen a ser clients del Pavelló 3, amb drets i deures". Codina ha demanat la col·laboració de clubs i esportistes amb la finalitat que l'aplicació de totes aquestes novetats sigui un èxit. Segons Codina, aquests canvis al Pavelló 3 "són també una prova pilot per instal·lar aquestes mesures a d'altres equipaments de Sant Cugat".

L'àrea d'Esports treballa en la redacció d'un codi de valors en el que pretén que hi hagi "un respecte per a les instal·lacions esportives municipals".

La gestió del Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, que fins ara anava a càrrec d'Eurofitness Sant Cugat, ha passat a mans de l'Ajuntament de Sant Cugat, tot i que, segons Codina, ara mateix es troba en un període "de transició mixte".

En aquests moments, l'àrea d'Esports està arrenjant la coberta del Pavelló 1 de la ZEM Rambla del Celler per resoldre les goteres que des de fa anys arrossega aquest equipament municipal. Posteriorment, l'Ajuntament substituirà el parquet d'aquest Pavelló 2 que, segons Codina, està en procés de licitació d'obra.

Punt i final de la taula econòmica
Segons ha detallat el cap de l'Àrea d'Esports, la taula econòmica del Consell Sectorial d'Esports s'ha decidit tancar, decisió que han pres conjuntament amb els clubs.

Surt a concurs la gestió de tres instal·lacions
Ja s'ha aprovat en Junta de Govern Local les noves bases que han de regir la licitació de les zones esportives municipals de Jaume Tubau, La Guinardera i Can Magí. Es tracta d'un concurs únic per a les tres instal·lacions amb un contracte de tres anys de durada, amb una pròrroga de dos anys (1 més 1).

La Coordinadora, crític amb l'àrea d'Esports
A través del seu president Joan Salabert, la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat ha criticat la falta de rigurositat per part de l'Ajuntament a les Taules de Participació del consell. "Ha abaixat el nivell de les Taules i proposem una revisió seriosa per pujar el nivell estratègic".

El pressupost ordinari de l'àrea d'Esports no canvia
El pressupost ordinari de l'àrea d'Esports, segons l'avantprojecte del pressupost, serà pel 2014 de 1.241.833,48 euros, la mateixa xifra que el del 2013. Pel que fa al capítol d'inversions, el consistori ha reservat una partida de 350.000 euros (164.000 euros menys que al 2013).

L'Ajuntament té previst, segons l'avantprojecte del pressupost de l'àrea d'Esports, una partida de 96.000 euros (3.000 euros més que el 2013) en concepte de subvencions a clubs esportius de Sant Cugat.

Alfredo Bergua, representant del Partit Popular (PP), ha explicat que "si hi ha una partida prevista pel 2014 de 95.000 euros en el capítol de lloguer d'instal·lacions de l'escola Europa pels clubs de la ciutat és que hi ha una demanda per part de les entitats". Bergua també ha demanat a l'àrea d'Esports, una vegada més, que presenti un pla d'equipaments esportius a curt o mitjà termini.

La sessió ordinària del Consell Sectorial d'Esports, que ha durat dues hores, ha comptat amb l'assistència d'una desena de clubs de Sant Cugat; representants de les empreses Teampartners i Eurofitness Sant Cugat; un representant del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, i un representant de l'escola Àgora.

Cal destacar que el cinquè i últim punt de l'ordre del dia d'aquesta sessió ordinària del Consell Sectorial d'Esports no s'ha pogut fer perquè l'Ajuntament ha hagut de tancar l'edifici.

 
Comentaris

Destaquem