L'Escola Europa puja a 2a Catalana, aconseguint així el segon ascens consecutiu

Després de pujar a 3a Catalana la temporada passada, des del club cataloguen d'"històric" l'ascens a 2a Catalana d'aquesta temporada

L'Escola Europa de bàsquet ha signat una temporada, gairebé, perfecte i ha assolit l'ascens a la 2a Catalana. De fet, el de l'ascens no era, ni de bon tros, l'objectiu d'aquesta temporada. Tot i això, després d'una primera volta immaculada l'equip va creure en la possibilitat de fer-la grossa i pujar de categoria per segon any consecutiu.

"Ens vam plantar al final de la primera volta invictes, amb un 14-0. Això ens va fer veure que teníem a tocar un possibles ascens històric a 2a Catalana", explica Òscar Huerta, coordinador extracurricular de les seccions esportives de l'escola. A falta de dues jornades per acabar la Lliga, l'equip només ha perdut dos partits. D'aquesta manera, ha pogut certificar l'ascens matemàticament quan encara queden partits per disputar. Uns ascens que Òscar Huerta considera "històric".

Amb l'ascens ja al sarró, ara l'Escola Europa se centrarà en el campionat de Catalunya absolut. D'aquí a dues setmanes, els santcugatencs s'hauran d'enfrontar davant del Mollerussa en els quarts de final de la competició en una eliminatòria d'anada i tornada. Si l'equip supera aquesta fase, jugarà la Final Four de la competició.

Un èxit gestat a casa

Dels 13 jugadors de l'equip, 11 tenen o han tingut alguna mena de vincle amb l'escola: "Són exalumnes de l'escola, són entrenadors de l'escola o, fins i tot, professors de l'escola. Això ens fa estar orgullosos del grup de referència de l'escola", afirma el coordinador.

l'Escola Europa de Bàsquet ofereix la possibilitat de realitzar aquest esport a partir de P-5 i fins a sènior. Òscar Huerta explica que sempre compten amb jugadors de la casa i que "en cap cas" es plantegen "fitxar jugadors d'altres clubs". De fet, l'any vinent el primer equip es reforçarà amb 4 jugadors de la base. L'escola compta amb un total de 10 equips de bàsquet formatiu federats i l'any vinent n'hi haurà 12.

 
Comentaris

Destaquem