L'hoquei sobre herba, el voleibol, la rítmica i l’atletisme, els esports cinc estrelles

A banda de la quantitat d’esportistes d’aquestes entitats, destaquen, sobretot, per ser clubs de referència en l’esport català

Sant Cugat disposa de clubs esportius que, des de fa molts anys, treballen l’esport femení, sobretot, des del vessant més formatiu. Un exemple clar és la secció d’hoquei sobre herba del Junior FC, que actualment compta amb 265 jugadores. Any rere any la secció compta amb més número de jugadores. “L’Atlètic Terrassa HC i nosaltres, el Junior FC, som els clubs catalans amb més fitxes federatives femenines”, assegura Nicky Wein, director tècnic esportiu de la secció. Wein afirma que el Junior FC “sempre ha estat un club fort i potent en l’hoquei sobre herba femení. En aquest aspecte som un club de referència a Catalunya”. Aquesta entitat compta amb equips, i molts, en totes les categories, des de prebenjamí fins a sènior.

El Club Voleibol, el referent

L’excel·lent gestió esportiva i els èxits esportius del Club Voleibol Sant Cugat han provocat que el voleibol hagi fet un salt quantitatiu i qualitatiu molt destacable en els últims anys. Actualment, l’entitat té 210 jugadores, distribuïdes en 17 equips de competició. Són 3 sèniors, 4 juvenils, 4 cadets i 6 infantils. “Som un club de voleibol de referència a Catalunya i hem fet un creixement important”, explica el president de l’entitat, Miquel Martínez. Martínez argumenta que el voleibol “és un esport que enganxa molt i que amb una condició física normal et permet jugar a un cert nivell. Això també fa que ningú es quedi sense poder jugar a voleibol, fet que ha estat sempre una de les nostres preocupacions”.

200 gimnastes a la rítmica

Quasi 200 gimnastes –exactament, 190– són les que defensen el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat. Una entitat que també és un referent en l’esport català i que pretén “potenciar l’esport femení i donar-li rellevància”, segons Toni Molina, president de l’entitat. Es tracta d’un club formatiu, preocupat per la gimnàstica de base.

A l’atletisme, el 63% són noies
El 63% dels atletes de la Secció d’Atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat són noies. Són unes 140 nenes. Manel González, director tècnic esportiu del Club Muntanyenc Sant Cugat, assegura que aquest fet “és casual. No hem fet cap acció especial perquè tinguem més noies que nois. Aquesta estadística sempre ha estat la mateixa”. Es tracta d’una secció que també és referent en l’atletisme català en les categories de formació. I, en aquest sentit, Gonzaález concreta que “pel que fa als èxits esportius, les noies n’han aconseguit molts més que els nois”.

L’EPA, pionera al municipi
L’Escola de Patinatge Artístic (EPA) de Sant Cugat fa gairebé 38 anys que ofereix els seus serveis al municipi. Actualment compta amb més d’un centenar de noies, a partir dels 4 anys. “Som un dels clubs pioners en l’esport femení a Sant Cugat”, assenyala Cristina Muñoz, directora tècnica esportiva de l’entitat.

Aposta pel futbol femení
A la ciutat, el futbol femení està representat pel Sant Cugat Esport FC, amb una vuitantena de jugadores i cinc equips, que són dos sèniors, un cadet-juvenil, un infantil-aleví, i un prebenjamí-benjamí-aleví. Clara Ravina, directiva responsable de l’àrea femenina del Sant Cugat Esport FC, destaca “la ferma aposta del club per la secció femenina. Volem seguir creixent”.

 
Comentaris

Destaquem