La 1a Jornada de Futbol Mixt lluita per la igualtat en l'esport

En aquesta primera edició, el CFU Mira-sol ha organitzat una trobada per a una seixantena de nens on el gènere ha quedat en un segon pla i el protagonista ha estat el futbol

El CFU Mira-sol Baco ha celebrat la 1a Jornada de Futbol Mixt, un acte emmarcat en el dia de la Dona. En ell, una seixantena de jugadors i jugadores entre 7 i 11 anys han pogut gaudir de jocs vinculats amb el món del futbol i diferents partits, tot amenitzat per un ambient festiu.

El club mirasolenc es troba immers en l'impuls del futbol femení. Ara fa 5 anys es va crear l'amateur, el primer equip femení del club, i des de la darrera temporada, el club verd-i-negre compta amb un aleví femení. Així ho explica Maria Brau, una de les organitzadores de la jornada: "És una reivindicació a la igualtat en l'esport. Les nenes també poden jugar a futbol de la mateixa manera que els nens i esperem donar un impuls amb aquesta jornada. A més, la presència de noves jugadores avui és una mostra que les nenes tenen ganes de jugar".

Amb tot, des del club se segueix apostant fort pel creixement de la branca femenina i actualment es treballa amb diferents actes per a potenciar aquest creixement. "Estem molt motivats i tenim moltes idees per lluitar per la igualtat en l'esport. Amb això, estem segurs que tindrem una 2a edició l'any vinent", remarca Maria Brau.
 

 
Comentaris

Destaquem