Sant Cugat celebrarà l'última Sant Silvestre de la ciutat

Aquest any se celebra la 20a edició de la Sant Silvestre Barcelonesa - Sant Cugat, la 9a i "última" que es fa al municipi

La 20a edició de la Sant Silvestre Barcelonesa - Sant Cugat, que com cada any se celebre el 31 de desembre, serà la 9a i darrera que es farà a la ciutat. Així ho ha assegurat el tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Joventut i Esports, Eloi Rovira, durant la presentació de la cursa: "Aquesta serà l'última Sant Silvestre que es farà a Sant Cugat perquè organitzar una cursa com aquesta és un gran esforç, a nivell de patrocinadors, etc i no serà possible fer-ne més", ha explicat Rovira.

A més, aquest esdeveniment esportiu servirà també per tancar el calendari d'activitats emmarcades dins de 'Sant Cugat, Ciutat Europea de l'Esport': "És una edició molt especial perquè són 20 anys de cursa, 9 dels quals a Sant Cugat i, a més, tanca el calendari d'activitats de Ciutat Europea de l'esport", ha dit el tinent d'alcalde en aquest sentit.

Les inscripcions poden fer-se online, al web de la Sant Silvestre o presencialment a l'oficina de l'OMET.

Presentació de la 20a Sant Silvestre Barcelonesa - Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

Presentació de la 20a Sant Silvestre Barcelonesa - Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

La cursa

Com cada any, la cursa té un recorregut de 10 km, que passa per diferents carrers del centre de Sant Cugat i forma part del calendari Challenge 10K, impulsat per Championchip, qui s'encarrega del cronometratge: "Championchip és una garantia total de qualitat de la cursa", ha assenyalat Domingo López, organitzador de la Sant Silvestre. En la mateixa línia ha seguit el president de la Federació Catalana d'Atletisme, Joan Villuendas: "L'homologació de la cursa li dona un punt de qualitat". "És una de les curses més emblemàtiques del calendari català i en aquests 20 anys s'ha anat superant", ha afegit el president de la federació.

La Sant Silvestre Barcelonesa - Sant Cugat compta amb diferents patrocinadors i un dels principals és Catalana Occident. "És una satisfacció per a nosaltres poder col·laborar en aquesta cursa tant emblemàtica", ha assenyalat Joan Meterín, en representació a l'empresa.

Atletes d'alt nivell

A banda de ser una cursa popular, inclou també un punt competitiu, amb la participació d'atletes d'elit, com ara Jaume Leiva que, juntament amb Omar Ougzfi, és l'atleta que més vegades ha guanyat la Sant Silvestre (3). "És un repte per a mi poder ser el corredor amb més victòries. Guanyar mai és fàcil i s'adjunten molts factors", ha dit Leiva durant la presentació de la cursa. A més, ha assegurat que ha tingut ofertes per córrer en altres Sant Silvestre, però ha decidit seguir fent la de Sant Cugat: "Darrere de l'esport hi ha les persones i prefereixo quedar-me a casa". "L'ambient que es viu amb aquesta cursa pel centre de Sant Cugat és molt bonic", ha afegit.

La Sant Silvestre Kids

La Sant Silvestre Kids és una cursa adreçada a nens i nenes de 0 a 14 anys, però és limitada a 300 nens i nenes, amb un recorregut d'aproximadament 1,5 km.

 

 

 
Comentaris

Destaquem