La cerimònia inaugural de la 2015 Boccia European Continental Cup, dimarts

L’organitza la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals per delegació de la Boccia International Sports Federation Participació. Hi prenen part 23 països, amb mig miler de persones

La cerimònia inaugural de la 2015 Boccia European Continental Cup se celebra aquest dimarts, 31 de març, a les 17 hores, al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler. En aquest acte es farà la desfilada de tots els països i esportistes participants i també hi haurà l’actuació dels Bastoners de Sant Cugat i un grup de percussió, entre altres sorpreses que ha preparat l’organització. També hi haurà els parlaments de les autoritats presents a l’acte. Han confirmat asistència Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Ivan Tibau, secretari general de l’Esport; Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), i Josep Salom, el diputat d’esports de la Diputació de Barcelona. La cerimònia de clausura tindrà lloc el dissabte 4 d’abril, a les 18 hores, amb el tradicional lliurament de premis.

Sant Cugat acull, del dimecres 1 al dissabte 4 d’abril, la 2015 Boccia European Continental Cup, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, campionat classificatori pels Jocs Paralímpics de Río de Janeiro (Brasil) 2016. L’europeu de boccia l’organitza la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals per delegació de la Boccia International Sports Federation (BISFed), federació de la qual la FECPC n’és membre. La BISFed es va fundar el 2013. El director del campionat, Ismael Sánchez, ha assenyalat que es tracta “d’un campionat paralímpic de primer nivell. Des dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92 que a l’Estat espanyol no es feia una competició d’aquest tipus. Ens trobem davant un repte molt gran”.
Aquesta serà la segona competició internacional de primer nivell que en tres anys organitza la FECPC a Sant Cugat. El juliol i agost del 2013 va convocar el torneig ICUP de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral.

23 països i 500 persones

Alex Trullas Grau. FOTO: Artur Ribera

Hi participaran 23 països europeus; 130 esportistes; 170 tècnics, i 42 àrbitres. Entre participants, cos tècnic, àrbitres, acompanyants, voluntariat (100 col·laboradors, la majoria de Sant Cugat) i organitzadors (25 persones), la competició pot arrossegar unes 500 persones. Les categories que estableix l’organització són les següents: Individual (BC1, BC2, BC3 i BC4); Parelles (BC3 i BC4), i Equips (BC1/BC2). La categoria BC1 és aquella categoria que inclou aquells esportistes que poden utilitzar les mans per fer els llançaments, amb una afectació greu; o realitzar-lo també amb els peus. La BC2 és la categoria que inclou aquells esportistes que usen les mans per realitzar els llançaments, amb una afectació no tan greu com la categoria anterior. La BC3 és la categoria que inclou aquells esportistes que necessiten d’ajuts tècnics (una canaleta) i d’un assistent per poder jugar. Finalment, la categoria BC4 és aquella categoria que inclou discapacitats amb evolució degenerativa, com l’esclerosi múltiple, distròfies musculars, etc.


La instal·lació esportiva municipal del Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler serà l’equipament que els jugadors utilitzaran per entrenar durant la competició i també acollirà els escalfaments previs al campionat. Per la seva banda, al Pavelló 1 serà on dinaran les delegacions.

Les delegacions han arribat a Sant Cugat el dilluns 30 de març i marxaran cap als seus respectius països el diumenge 5 d’abril. El dilluns 30 i el dimarts 31 de març són els dies en què els jugadors participants podran entrenar abans d’iniciar aquest europeu de boccia.

Alex Trullas, el representant de Sant Cugat

Un dels jugadors de la selecció espanyola absoluta de boccia, integrada en bona part per esportistes catalans, és el santcugatenc Alex Trullas Grau. En la presentació del campionat, que es va fer el 17 de març, a l’ajuntament, Trullas va explicar que “estic orgullós que per primera vegada m’hagi convocat la selecció espanyola i que la meva ciutat, Sant Cugat, organitzi una competició internacional d’aquest tipus”.

 
Comentaris

Destaquem