La dificultat de tenir equips femenins en alguns esports

El Club Handbol Sant Cugat manté l’àrea femenina; el Futbol Sala Sant Cugat en vol, i el Club Sincro Sant Cugat perd nedadores

A Sant Cugat, hi ha clubs esportius en què costa, primer, introduir, i després, consolidar l’esport femení. Aquest és el cas d’entitats com el Club Handbol Sant Cugat, el Futbol Sala Sant Cugat o bé el Club Sincro Sant Cugat.

L’handbol s’hi resisteix
Tot i les dificultats existents, el Club Handbol Sant Cugat es nega a deixar de potenciar l’àrea femenina de l’entitat. Aquesta mateixa campanya 2014-2015 l’entitat ha estat a un pas de veure la desaparició del seu equip sènior. El conjunt només té nou jugadores, després de patir la marxa de jugadores per diferents motius. “Si no volguéssim lluitar per l’esport femení, aquesta hagués estat una situació ideal per fer desaparèixer l’equip. Hem demostrat que el CH Sant Cugat està fent un esforç important per tenir equips femenins”, explica el president de l’entitat Davide Bonaccini.

El CH Sant Cugat disposa de 3 equips femenins: un sènior, un juvenil (amb tres jugadores juvenils i la resta de categoria cadet) i un infantil. En les últimes temporades cal destacar els èxits esportius que han aconseguit l’equip juvenil i sènior de l’entitat. Bonaccini creu que el club ha de “buscar una persona que faci veure a les escoles de la ciutat l’atractiu de l’handbol per poder tenir una base sòlida de jugadores”.

El compromís de l’entitat amb l’handbol femení és total. Així ho detalla el president: “La junta encapçalada per l’anterior president Josep March va fer una aposta molt forta per l’handbol femení. Va aconseguir tenir un equip en totes les categories, des d’infantil fins a sènior. Això es va poder mantenir fins a la temporada passada. S’han fet molts esforços, tant econòmics com humans, per mantenir l’àrea femenina”.

El Futbol Sala Sant Cugat creu que no hi ha facilitats
Fa dues temporades que el Futbol Sala Sant Cugat va tenir un equip cadet-juvenil femení, que tan sols va poder mantenir durant dues campanyes. Va acabar desapareixent. “El club voldria potenciar el futbol sala femení, però no hi ha facilitats. Falten instal·lacions i, sobretot, no tenim base. El model esportiu de Sant Cugat ho fa inviable. Hi ha altres esports que poden captar jugadores perquè n’hi ha, perquè es potencia. Però no és el cas del futbol sala”, explica Jordi Palau, president del Futbol Sala Sant Cugat.

L’MC Sant Cugat desapareix
A més, aquesta temporada 2014-2015 ha desaparescut el CFS MC Sant Cugat, club que la temporada passada va formar part de l’estructura esportiva de l’Olimpyc Floresta FS.

El cas del Club Sincro Sant Cugat

El Club Sincro Sant Cugat és una entitat jove que va néixer fa 5 anys. Un grup de pares que portaven les seves filles a entrenar al Complex Esportiu EMD Valldoreix van decidir crear un club de natació sincronitzada. Fins ara tenien dos equips de competició, però aquesta temporada només en tenen un, integrat per dotze nedadores. Algunes nedadores han marxat per diferents motius.

Per la seva banda, en la mateixa instal·lació on entrenen hi ha el Club Natació Valldoreix, amb una bona base de natació sincronitzada, però en la categoria d’oci, no de competició.

Dori Rubia, mare d’una nedadora del Club Sincro Sant Cugat i fins fa poc vocal tècnica esportiva de la junta directiva, ha explicat que els principals inconvenients amb què topen són amb el fet “de no tenir planter i de no disposar de piscina pròpia”.

 
Comentaris

Destaquem