La Diputació aportarà 3 milions d'euros per millorar instal·lacions de Sant Cugat

Amb aquesta inversió s'impulsaran 5 projectes esportius

La Diputació de Barcelona destinarà 3,5 milions d'euros a Sant Cugat durant aquest mandat que permetran millorar els equipaments ja existents a la ciutat i impulsar-ne de nous. Es tracta de 4 equipaments esportius municipals i 1 de cultural. Així ho ha anunciat Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i també presidenta de la Diputació de Barcelona, aquest dimecres, 6 de juliol, en una roda de premsa a l'ajuntament. Conesa ha estat acompanyada d'Eloi Rovira, regidor d'Esports de Sant Cugat.

La Diputació invertirà aquests diners a través de l'anomenada "Mesa de Concertació", un espai obert de relació entre la Diputació i tots els governs locals de la demarcació en el qual es contrasten les necessitats i s'acorden les actuacions que es desenvoluparan en el període de mandat així com els recursos que hi aportarà cada part.

En aquesta presentació hi han assistit Lluís Moreno, president del DSV Club Voleibol Sant Cugat i directiu de l'associació Sant Cugat Creix; Llorenç Santasusagna, president del Sant Cugat Esport Futbol Club; Josep Maria Félez, president de la Penya Blaugrana Sant Cugat; Mònica Mateu, presidenta de la Unió Esportiva Sant Cugat i de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, i Sergi Torres, president de l'Associació de Veïns de les Planes.

Les inversions

Tot i que encara s'han de redactar els projectes d'obra (i per tant cada un dels projectes no està totalment definit), aquesta inversió s'invertirà per fer possible les següents actuacions:

-Realització dels vestidors al nou pavelló esportiu de La Guinardera (860.000,00 euros).

Aquest pavelló, que l'Ajuntament tot just ha començat a construir, no preveia inicialment la construcció de vestidors, tot i que hi havia un espai reservat per ubicar-los. Segons l'Ajuntament, l'objectiu és iniciar les obres en els pròxims mesos per tal d'aconseguir que les obres de construcció del pavelló i les dels vestidors finalitzin a la vegada.

Piscina del Parc Central i pista de les Planes

-Coberta de la piscina del Parc Central i de la pista de les Planes (1.430.000,00 euros).

La cobertura de la piscina del Parc Central es farà amb l'objectiu de poder obrir aquest equipament tot l'any. El projecte forma part de l'acord d'estabilitat pressupostària entre l'equip de govern i ERC-MES. Inicialment, aquesta obra hauria d'haver estat acabada el setembre d'aquest nou curs 2016-2017.

D'altra banda, també es col·locarà una estructura que cobreixi la pista esportiva de les Planes. Segons l'Ajuntament, està previst que les obres comencin a principis de l'any 2017 i que la coberta sigui una realitat per la Festa Major del barri de l'any vinent. Amb aquesta actuació es potenciarà la pista com un espai esportiu i a la vegada de trobada veïnal del barri, ja que també acull actes cívics i socials. La instal·lació d'aquesta coberta ha estat una de les propostes incloses en el procés participatiu que l'Ajuntament va impulsar per reordenar l'Espai Pere Grau de les Planes.

Vestidors a la ZEM Jaume Tubau

-Més vestidors a la ZEM Jaume Tubau (480.000,00 euros).

Es tracta d'una demanda reivindicada des de fa anys pel Sant Cugat Esport FC. Els nous vestidors es construiran a la zona situada entre el camp de futbol 11 i les dues pistes esportives.

Gespa a la ZEM Sant Francesc

-Gespa artificial a la ZEM Sant Francesc (230.000,00 euros).

La gespa s'instal·larà a la pista esportiva de baix i la podrien utilitzar, entre d'altres, els equips de base de la Penya Blaugrana Sant Cugat Escola de Futbol-Hristo Stoichkov.

Biblioteca Central Urbana

-Construcció de la Biblioteca Central Urbana (500.000,00 euros).

Aquest pressupost es destinarà a fer possible la redacció del projecte de construcció de la nova biblioteca, que s'ubicarà al Parc Ramon Barnils. La definició d'aquest equipament cultural s'anirà concretant al llarg d'aquest mandat. Es calcula que podria suposar una inversió total de 9 milions d'euros. De fet, en el pròxim ple de juliol es portarà a aprovació inicial el canvi urbanístic de PGM per tal de possibilitar la ubicació de la biblioteca al Parc Ramon Barnils.

La Diputació dóna 10.000 euros al Sant Cugat Esport FC

La Diputació de Barcelona ha donat una subvenció de 10.000 euros al Sant Cugat Esport FC, que està celebrant el seu centenari.

 
Comentaris

Destaquem