Últims dies per inscriure't a la Mitja Marató de Sant Cugat 2022

La gran cita de l’esport a la ciutat celebrarà la seva 36a edició el pròxim diumenge 20 de novembre, després de dos anys d’absència

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, el pròxim 20 de novembre torna la 36a edició de la Mitja Marató Sant Cugat del Vallès. L’Ajuntament, el Club Muntanyenc Sant Cugat i RPM Sports organitzaran una de les curses més antigues d’aquesta ciutat amb un nou recorregut i un nou format que ofereix tres distàncies i una cursa per a nens i nenes. Pots inscriure't fins al 14 de novembre.

  Inscriu-te, ara!

Una Mitja ambiciosa

El Celler Cooperatiu va ser l’escenari de la presentació de la cursa el passat mes de juliol, davant dels mitjans de comunicació i les institucions locals, del full de ruta de la pròxima edició de la cursa. Una mitja marató que incorporarà, per primera vegada, una prova de 10 km i una de 5 km, per ampliar la cursa a tota la ciutadania que vulgui formar part d’aquest esdeveniment de forma activa.

Fernando Cortizo, vicepresident del Club Muntanyenc va destacar l’impuls que es vol donar en la pròxima edició de la prova; “Organitzem la Mitja marató interrompudament des de 1984, després de l'impàs dels dos anys de pandèmia, tornem amb força per celebrar aquesta 36ª edició. Volem que la mitja sigui una festa de l'esport i una festa de ciutat“.

35ª Edició de la Mitja Marató de Sant Cugat. Foto: Lali Álvarez

35ª Edició de la Mitja Marató de Sant Cugat. Foto: Lali Álvarez

Un nou recorregut més urbà

Amb un nou circuit, l’edició d’enguany permetrà als corredors i corredores descobrir els racons històrics i emblemàtics d’una ciutat distingida com a Vila Florida. La sortida serà des de l’Avinguda Pla del Vinyet, al costat de l’Auditori, i l’arribada serà a la plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament.

El recorregut passarà pel centre històric santcugatenc, on els i les atletes podran gaudir del Monestir i del seu emblemàtic campanar. També es correrà pel Carrer Santiago Russinyol i per davant de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Es tracta d’un traçat molt pla i centrat en el nucli històric de la ciutat, al que els i les participants hauran de donar 2 voltes, mentre els acompanyarà en tot moment l’entorn d’una ciutat plena de patrimoni històric.

Una cursa per a tothom

Sant Cugat sempre s’ha caracteritzat per ser una ciutat inclusiva, oberta, tolerant i amb un compromís especial cap a la igualtat. És per això que l’esport, tal com fan les altres manifestacions socials de la ciutat, comparteixen aquesta visió inclusiva i que presenta una especial atenció a l’esport de les persones discapacitades.

35ª Edició de la Mitja Marató de Sant Cugat. Foto: Lali Álvarez

35ª Edició de la Mitja Marató de Sant Cugat. Foto: Lali Álvarez

Gràcies als canvis en el nou traçat i l’aposta per portar un grup d’atletes d’elit s’intentarà establir nou rècord de la prova. Actualment, el millor registre està en possessió d’Houssame Benabbou el 2019, amb un temps de 1h03’55”, mentre que en categoria femenina el millor crono és d’Elena Loyo, també en l’edició del 2019, en 1h13’16” .

Moisès Gangolells, representant de la direcció tècnica de RPM Sports, col·laboradors de la cursa, va voler destacar totes les activitats paral·leles i els objectius esportius de la prova; “Treballarem per fer de La Mitja Marató de Sant Cugat, una de les mitges maratons de referència a Catalunya. Ens centrarem en les corredores i corredors oferint-los els millors serveis i totes les facilitats possibles“.

Mitja Marato SantCugat 2022BANNER 300X250 CAT

 

 

La Festa del Running a Sant Cugat

Aquesta nova Mitja Marató Sant Cugat podrà viure una gran Festa del Running, on s’espera la participació de més de 3.000 corredors entre totes les proves. La Mitja Marató de 21 km serà la cursa reina del cap de setmana, però els atletes també podran inscriure’s en dues distàncies més: una prova de 10 km i una de 5 km.

Nova edició infantil

A més, se celebrarà la Kids Race el dissabte 19 de novembre. Una prova per nenes i nens nascuts del 2007 al 2018 que participaran en curses de 400 m a 1 km de distància.

Més info: Arriba la 'Kids Race', la cursa infantil de La Mitja Marató de Sant Cugat

Mitja Marató de Sant Cugat 2018. FOTO: Lali Puig

Mitja Marató de Sant Cugat 2018. FOTO: Lali Puig

Una cursa sostenible

Un dels objectius prioritaris de Mitja Marató de Sant Cugat, és minimitzar l'impacte que la prova pugui deixar sobre el medi ambient. Per això, s’aplicaran mesures per fer la prova el més sostenible possible com fomentar l’ús del transport públic, l’ús de vehicles elèctrics per part de l’organització, el control de l’impacte acústic, avituallaments sense plàstic, l’ús de tèxtils reciclats, reciclatge selectiu i minimitzar l’ús del paper, a més d’alguna acció solidària que es confirmarà pròximament.

35ª Edició de la Mitja Marató de Sant Cugat. Foto: Lali Álvarez

35ª Edició de la Mitja Marató de Sant Cugat. Foto: Lali Álvarez

Va tancar l’acte el regidor d’esports de l’Ajuntament de Sant Cugat, Francesc Carol, "Després de dos anys sense disputar la cursa a conseqüència de la covid, reprenem la Mitja Marató de Sant Cugat amb moltes ganes. L'Ajuntament i el Club Muntanyenc volem fer un salt de qualitat en l'organització amb la col·laboració de RPM, impulsant un nou circuit i activitats familiars perquè sigui una jornada per a tota la ciutadania."

La Mitja Marató de Sant Cugat torna per quedar-se i esdevenir el gran esdeveniment esportiu de la ciutat, i una de les mitges maratons més importants de Catalunya. Ja es poden efectuar les inscripcions per a qualsevol de les tres distàncies o la Kids Race al següent enllaç: www.mitjamaratosantcugat.com

  Inscriu-te, ara!

 
Comentaris

Destaquem