Laia Vidosa dona el pas a la final pel títol de la Divisió d'Honor al Junior FC

Les santcugatenques guanyen una semifinal vibrant a l'SPV Complutense i s'enfrontaran al poderós Club de Campo a la final pel títol de lliga

El Junior FC guanya a l'SPV Complutense per 2 a 1 en les semifinals de la Final Four pel títol de la Divisió d'Honor Femenina i s'enfrontarà a la final davant el Club de Campo de Madrid. Disputat aquest dissabte 1 de maig a les instal·lacions de l'Atlètic Terrassa HC, el matx ha estat molt equilibrat i no s'ha decidit fins al darrer quart amb una diana de Laia Vidosa.

Com no ha pogut ser d'una altra manera, el partit ha començat molt igualat i amb molta intensitat per part dels dos equips. En els primers instants del primer quart, l'SPV Complutense ha estat el que ha realitzat un atac més directe buscant ràpidament la porteria de Jana Martínez. Cap dels dos equips ha volgut cometre errors, però les madrilenyes han tingut més la iniciativa, mentre que les jugadores de Marcel Malgosa no han pogut tenir opcions clares d'atac. Finalment, al tram final l'SPV Complutense ha demanat un penal-córner, però el videoarbitratge no l'ha donat i el primer quart ha acabat amb empat a 0.

Els segons 17 minuts han començat igual que el primer, i és que l'SPV Complutense ha tingut una ocasió molt clara, però Jana Martínez ha fet una molt bona aturada per evitar el primer gol del partit. Per la seva banda, el Junior FC ha fet un atac vertical, però totes les alternatives en atac han estat ben defensades per l'SPV Complutense. Tanmateix, el Junior FC ha agafat el control del joc i ha arreplegat a les madrilenyes a la seva àrea. Gràcies a això, en el minut 9, les blau-i-negres han tingut un penal-córner a favor seu. Anna Gil l'ha servit, Gigi Oliva ha realitzat el llançament i Mariona San José ha posat l'stick i ha desviat la pilota cap a la porteria per posar l'1-0 en el marcador.

Tot i l'avantatge, el Junior FC ha cedit terreny i no ha tingut més ocasions, cosa que han aprofitat les madrilenyes. Amb això, quan faltaven 15 segons per acabar el segon quart, un contraatac de l'SPV Complutense ha suposat l'empat a 1, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

Laia Vidosa fa el gol de la victòria per al Junior FC

La segona part ha començat vibrant i amb els dos equips intentant buscar la porteria contrària. A l'inici el Junior FC, ha tingut dos penal-córner consecutius que han estat desbaratats per la defensa madrilenya i en l'acció següent l'SPV Complutense ha tingut un claríssim mà a mà davant la portera blau-i-negre, però ha perdonat el 2 a 1.

Després d'aquestes dues accions consecutives ha tornat la calma i el Junior FC ha pogut tenir més possessió de pilota trobant més situacions d'atac, entre elles una opció clara dins l'àrea de Mariona Serrahima, després d'una bona acció de la seva germana Anna Serrahima, però no l'ha pogut convertir en diana per al Junior FC. Finalment, el matx ha arribat al darrer quart amb empat i amb màxima igualtat en el terreny de joc.

Ja en l'últim tram de partit, el Junior FC ha trencat ràpidament la desigualtat en el marcador gràcies a un gol després d'una jugada des del penal-córner de Laia Vidosa. Les santcugatenques han tingut fins a tres oportunitats amb dues rematades, però la tercera ha estat la vençuda i Vidosa no ha perdonat dins l'àrea amb una diana clau, que ha posat el 2 a 1.

En els instants finals el Junior FC ha tingut més possessió de pilota i ha controlat el joc, a més d'intentar buscar la porteria contrària i fer el 3 a 1 per sentenciar el matx. Amb això, les de Marcel Malgosa han pogut mantenir l'avantatge i han guanyat el partit i el pas a la final.

El Junior FC, a certificar la gesta

Marcel Malgosa, tècnic del Junior FC, ha valorat el pas a la final: "Teníem clar que patiríem, ja que era difícil que el partit se'ns posés de cara a l'inici i els nervis ens han afectat una mica. No obstant això, el seu gol ens ha anat bé per despertar-nos i a partir d'aquí hem començat a dominar més el partit. Tenim molta confiança en el penal-córner, tant en atac com defensa, i en un partit clau com el d'avui s'ha tornat a demostrar".

Per la seva banda, Laia Vidosa, autora de la diana definitiva davant l'SPV Complutense, ha analitzat el partit del Junior FC: "Hem plantejat molt bé el partit, i sabent que ens esperava un equip dur i defensiu, hem sabut utilitzar molt bé les nostres eines, com s'ha demostrat en el penal-córner".

Amb tot, l'altre finalista, el Club de Campo, ha guanyat de forma clara a l'RC Polo per 4 a 1 en la primera semifinal. El partit pel títol es disputarà, també a les instal·lacions de l'Atlètic Terrassa HC, el diumenge 2 de maig a les 10:30 hores. "És el partit que volíem jugar des del principi de la temporada i, tot i que elles són favorites, tenim clar que ho podem fer" ha sentenciat el tècnic santcugatenc.