Les esportistes locals, un referent en l’esport estatal i internacional

Melisa Caballero, Gemma Mengual, Andrea Fuentes, Anna Cohí, Itziar Llobet, les germanes Bàrbara i Júlia Pla, i Raquel Brun, exponents tipus del potencial femení local

La nedadora santcugatenca Melisa Caballero es va veure obligada l’any 2007 –ara té 30 anys– a abandonar la natació d’elit per culpa d’un cas específic, el sobreentrenament. La seva va ser una carrera esportiva molt curta, però plena d’èxits esportius. Va aconseguir una medalla d’or al Campionat d’Europa absolut el 2004, una de plata a l’europeu del 2002 i un bronze a l’europeu del 2003. També va aconseguir un sisè lloc (diploma olímpic) als Jocs Olímpics d’Atenes el 2004.

Les santcugatenques Gemma Mengual i Andrea Fuentes han estat, fins al moment, les dues imatges de la natació sincronitzada espanyola. Mengual, que va anunciar la seva retirada el febrer del 2012, va aconseguir dues medalles de plata als Jocs Olímpics de Pequín del 2008. També ha aconseguit diverses medalles en mundials, campionats del món i campionats d’Europa. Per la seva banda, la florestana Andrea Fuentes, que el gener del 2013 va convocar una roda de premsa al CAR de Sant Cugat per anunciar el seu comiat de l’elit, va assolir dues medalles (plata i bronze) als Jocs Olímpics del 2012 i dues medalles de plata a les olimpíades de Pequín el 2008. També ha fet diferents podis en campionats del món i europeus. Les dues van ser capitanes de l’equip estatal.

Anna Cohí, quarta als Jocs Paralímpics de Vancouver 2010
Anna Cohí, que es va retirar l’any 2010, va ser membre de l’equip paralímpic espanyol d’esquí alpí del 2003 al 2010. La santcugatenca, que ara té 26 anys, té un currículum impressionant. Va ser quarta en la prova de Supercombinada als Jocs Paralímpics de Vancouver l’any 2010. A la Copa del Món (general supercombinada) va ser primera en la campanya 2009-2010 i també or en la mateixa competició, però en la general d’eslàlom, el 2008-2009. Va penjar-se dues medalles de bronze en el Campionat del Món d’eslàlom, les temporades 2003-2004 i 2008-2009. Finalment, entre molts més èxits esportius, cal destacar les dues medalles d’or consecutives que va assolir a la Copa d’Europa (general) les temporades 2003-2004 i 2004-2005.


Anna Cohí va guanyar dues vegades la Copa del Món. FOTO: Arxiu

Amb només 21 anys, Itziar Llobet ha jugat dues temporades a la màxima categoria del bàsquet femení estatal. Ho va fer al Ciudad de Burgos, i també ho fa aquesta campanya 2014-2015 amb la Universitat de Ferrol, a Galícia, després d’assolir l’ascens la campanya anterior. La santcugatenca també té un palmarès de primera. Entre altres èxits esportius, ha estat campiona d’Europa cadet el 2009; medalla de bronze al Campionat d’Europa Júnior el 2011; medalla d’or al Campionat d'Europa sub-20 al 2013. Llobet s’ha format a l’Escola de Bàsquet Nacho Solozábal, a la UE Sant Cugat, a la UB FC Barcelona, al Segle XXI i en una universitat americana.

Jugadores de nivell
Les germanes santcugatenques Pla, Bàrbara (31 anys) i Júlia (29 anys), ja fa anys que juguen al Getxo RC (País Basc) i al GEiEG de Girona, tots dos clubs militen a la màxima categoria estatal. Els seus èxits més importants són els que han aconseguit fins ara amb la selecció espanyola absoluta. El 2010 es van adjudicar el Campionat d’Europa de Seven (rugbi a 7) i també es van penjar una medalla d’or en un europeu de rugbi a 15. També han assolit quatre subcampionats d’Europa de Seven, i un quart lloc al mundial de Seven. Actualment, Bàrbara Pla també és la responsable de la direcció esportiva del Getxo RT.

Raquel Brun juga, per segona temporada consecutiva, a l’Avarca de Menorca, equip de Superlliga 1 Femenina, de la màxima categoria estatal. Amb només 21 anys, aquesta jugadora formada al Club Voleibol Sant Cugat té un palmarès envejable. Ha estat quarta al mundial sub-21 de voleibol-platja, jugant diversos europeus i mundials de l’especialitat. Amb el CV Sant Cugat va aconseguir, en la categoria juvenil, el triplet: Campionat de Catalunya i d’Espanya de Clubs i la Superlliga Júnior (nomenada millor jugadora del torneig). Amb el Valeriano Allés Menorca (ara Avarca de Menorca) va ser subcampiona de la Copa de la Reina i la Supercopa la temporada 2013-2014.

 
Comentaris

Destaquem