Maldonado (DSV Sant Cugat): 'Sabíem del que érem capaces sense tenir-ho com a objectiu'

La capitana del DSV Club Voleibol Sant Cugat parla sobre la classificació de l'equip a la Copa de la Reina, una fita històrica en els 33 anys d'història del club

El DSV Club Voleibol Sant Cugat es troba en una situació d'ensomni, i és que el club, després de 33 anys de la seva creació, s'ha classificat per primera vegada per disputar la Copa de la Reina, una competició que es disputarà el febrer a Lugo. És per això que entrevistem a Camila Maldonado, capitana de l'equip i la qual va arribar fa 3 temporades procedent del Barça CVB, perquè expliqui com s'està vivint la fita dins de l'entitat.

Més info: OFICIAL: El DSV Sant Cugat guanya i disputarà per primera vegada la Copa de la Reina

Com es va viure la classificació un cop acabat el partit?

En el vestuari no ho vam comentar, en cap moment es va sentir la paraula Copa de la Reina, ja que érem el primer partit de la jornada i quedaven la resta de partits abans de veure que era matemàtic.

Una vegada superada la ressaca emocional, quines emocions hi ha?

Estic molt contenta, sobretot pel club, per la gent que està darrere fent feina que moltes vegades no es veu o no es reconeix i no només aquesta junta directiva, sinó les juntes anteriors que han treballat molt en un projecte d'un club molt humil i amb un pressupost molt ajustat. També estic molt contenta per les companyes, ja que moltes d'elles no han competit mai en la Copa de la Reina i serà una experiència molt bonica i crec que ho gaudirem. És un premi més que merescut per la feina de les companyes, el cos tècnic i la gent que ens ha donat suport.

Fa 2 temporades, vau perdre la categoria i ara esteu classificades per la Copa Reina. Quin canvi hi ha hagut?

El temps posa tot en el seu lloc. Aquella temporada va ser molt dura, i és que els resultats no ens van acompanyar, però teníem equip per salvar-nos. Amb l'arribada de la pandèmia, i amb 2 jornades per jugar, ens van descendir injustament, quan encara teníem possibilitats matemàtiques (l'equip va acabar salvant-se per una renúncia). Mirant la part positiva, la pandèmia ens va donar l'oportunitat de formar una cosa molt bonica i lluitar per estar on estem ara, perquè moltes jugadores van decidir quedar-se o altres van retornar aquí a casa.

Quin ha estat el punt clau per assolir aquesta fita?

Som un equip molt conjuntat, que ens portem molt bé. Fa uns anys que estic en aquest esport i crec que l'equip que tenim ara és un dels grups més maco en els quals he estat. Hi ha molta confiança entre totes i si he de destacar alguna cosa és que totes som importants, totes les jugadores tenim alguna cosa a aportar a l'equip. No hi ha cap jugadora rellevant a destacar individualment, sinó que totes necessitem tots els components de l'equip perquè funcioni. Si una peça falla, es nota ràpidament.

Quins objectius us marqueu per a la Copa de la Reina?

Primer de tot gaudir del premi que hem guanyat amb molt de treball. Un cop allà, hem de fer el nostre joc i gaudir entre nosaltres i fer gaudir el públic de Galícia. Tenim un lema molt clar: gaudir del camí per complir els nostres objectius i a partir d'allà, ja veurem on ens podem posicionar.

I per a la temporada?

Quan va començar la temporada, sabíem del que érem capaces d'aconseguir, però no ens vam proposar cap objectiu concret. Així doncs, seguirem igual, pas a pas, amb la filosofia de jugar partit a partit, punt a punt i sense mirar molt més enllà. Som un equip inexpert i a vegades és difícil gestionar estar en la part alta de la classificació, ja que pot generar pressió. És per això que nosaltres ens alliberem de la pressió jugant punt a punt i tenint ganes del següent i, amb aquesta filosofia, hem arribat fins aquí. Ara toca mantenir-la.

Sou un dels equips més humils de la categoria. Això li dona més valor?

És veritat que la majoria d'equips de la Superlliga Iberdrola compten amb un parell de sessions matinals a la setmana per poder separar la preparació física dels exercicis en pista. En el nostre cas no és així, ja que totes treballem, estudiem o ambdues coses. Tot i això, no crec que ens resti rendiment, sinó que ens brinda l'oportunitat de seguir creixent personalment per, en el moment que estem sobre la pista, donar la nostra millor versió. A més, crec que és un missatge molt important per transmetre a les jugadores del planter, que es pot competir a alt rendiment mentre et formes, estudies o treballes. El DSV Sant Cugat és un club que et permet aquesta dualitat i crec que altres entitats haurien de seguir aquest exemple.

Què representa ser la capitana d'aquest equip històric?

És molt fàcil ser capitana d'un equip així, és un orgull molt gran que hagin confiat en mi per tenir aquest rol. Tanmateix, és una gran responsabilitat portar l'equip en el camí correcte i ser un referent per les nenes perquè tinguin clar que volen ser en un futur: jugadores serioses, amb molta il·lusió, lluitadores i properes. El DSV Club Voleibol Sant Cugat és un club molt familiar i des del primer equip intentem mantenir aquesta filosofia i valors que es transmeten a les nenes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem