Manel Monteys: 10 ironmans, 33 maratons i 110 mitges maratons, en 26 anys

El triatleta de Sant Cugat assegura que "tot i els meus 52 anys, competeixo el mateix nivell que atletes molt més joves que jo"

Amb 52 anys -va començar a córrer als 26 anys-, Manel Monteys Vilanova ha fet 33 maratons, 7 a Nova York (l'última, el passat 3 de novembre), una a Boston, Berlín i Pequín, 12 a Barcelona i la resta per Europa i l'Estat espanyol; 10 Ironman (4 a Alemanya, 2 a Suïssa, 2 a l'Estat espanyol -Eivissa i Lanzarote- i 1 a Àustria i Regne Unit), i unes 110 mitges maratons.

En una marató, la seva millor marca personal és de 2 hores, 49 minuts i 42 segons, i en la categoria de grups d'edat ha acabat entre els deu primers classificats a Nova York, Barcelona i Donostia-San Sebastián (l'ha corregut tres vegades).

 

Monteys: "Tot i els meus 52 anys, competeixo el mateix nivell que atletes molt més joves que jo"

 

Amb 26 anys de carrera esportiva, aquest atleta amateur assegura que l'esport li ha proporcionat "disciplina, perseverança, diversió, benestar i salut". A més, Monteys detalla que, malgrat els seus 52 anys, "competeixo tenint el mateix nivell que atletes de 30 i 40 anys, amb atletes molt més joves que jo".

L'últim Ironman que va fer va ser el 2012, i un dels seus reptes "és tornar a trobar temps i motivació suficient per tornar a fer-los. M'agradaria classificar-me, per grups d'edat, per fer l'Ironman de Hawai, que és el Campionat del Món d'aquesta disciplina esportiva. Un altre repte és continuar aconseguint cada any baixar dels 40 minuts en les curses de 10 km -la seva MMP és de 34.40-, fet que he assolit cada any des del 1994. Aquest és un repte que es renova cada any. És un repte personal en la lluita contra l'edat".

Aquest 2019, el triatleta santcugatenc s'ha estrenat en una nova disciplina esportiva, el swimrun (nedar i corre sense transicions). En la seva primera competició, a l'Ametlla de Mar, al maig, va ser campió absolut en la modalitat individual i en la distància curta, i en la segona, tercer, per parelles i distància llarga, a Cap de Creus (Cadaqués). "Als meus 52 anys, tinc l'energia i la il·lusió de provar coses noves, com el swimrun. És estar predisposat anar a l'aventura. No hi ha una edat límit per provar les coses, no hi ha d'haver una barrera mental. Al final, tot està al cap".

En els últims anys també ha fet curses de muntanya, ha fet esquí de fons, i voldria repetir l'experiència de pujar un 4.000.

Fa uns 20 anys, amb Jordi Pinillos, van fundar la secció de triatló de la Unió Ciclista Sant Cugat, entitat amb la qual competeix. Monteys és financer d'una empresa multinacional del sector de la confiteria.

 
 
Comentaris

Destaquem