Marc Jordán: quan l’handbol esdevé un art

El jugador del primer equip del Club Handbol Sant Cugat, de 20 anys, és en l'actualitat el segon màxim golejador de la Primera Estatal

Veure’l jugar no et deixa indiferent. A la pista sempre és el focus d’atenció. El seu joc és explosiu, dinàmic i molt efectiu. Té un salt estratosfèric i, quan llança la pilota, sempre l’acaba col·locant allà on vol, al fons de la xarxa de la porteria. És brillant i espectacular, i també humil i molt esportista.

Format a l'escola Avenç i al FC Barcelona

Jordán és lateral dret, té 20 anys i ja sap el que és jugar a l’elit. Ho va fer, amb el FC Barcelona, d’infantil de segon any a juvenil de segon any, després de formar-se a l’escola Avenç. Ha guanyat quatre Campionats de Catalunya de Clubs i un Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, amb la selecció catalana. Ha estat tres vegades subcampió d’Espanya de Clubs, i també ha estat, amb la selecció catalana, dues vegades subcampió d’Espanya. A més, va aconseguir, amb la selecció espanyola, un quart lloc al Campionat d’Europa Sub-18.

No jugarà en categories superiors

Jordán ho té molt clar. Tot i que té qualitat de sobres per fer-ho, no jugarà en una categoria superior a la que ho fa ara, la Primera Estatal, la categoria de bronze de l’handbol espanyol. No és el seu objectiu. “No faré el salt. He pensat en això moltes vegades, però ja ho tinc decidit. He tingut ofertes per jugar a la Divisó d’Honor Plata, però són moltes hores de dedicació. Ja ho vaig viure amb el Barça. Prefereixo jugar a casa, amb el Club Handbol Sant Cugat, on tinc molts amics”. Està cursant 3r de Medicina.

El segon màxim golejador de 1a Estatal

Aquesta està sent la seva segona temporada amb el primer equip del CH Sant Cugat. Si la temporada passada, la 2014-2015, ja va ser, amb 220 gols, el tercer màxim golejador dels sis grups de la Primera Estatal, enguany és, de moment, el segon. I si contem la Divisió d’Honor Plata, el tercer.

En clau personal:

Com es defineix?
Sóc treballador i alegre.
 

Si no és handbol...
Futbol.
 

Un viatge.
Vull anar a Tailàndia.
 

Un llibre.
‘Els homes que no estimaven les dones’.
 

Una pel·lícula.
‘Un ciutadà exemplar’.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem