Marc Toralles arriba al cim del Huantsán (6.359m) 18 anys després

Junt amb el seu company Oriol Baró, van aconseguir la fita del 4 al 9 de juliol

El santcugatenc Marc Toralles ha aconseguit, per primera vegada en 18 anys, arribar al cim del Huantsán (6.359), que està situat al Perú. Amb la ajuda i companyia d'Oriol Baró, ha fet una incursió alpina, arriscada i compromesa que ningú havia aconseguit escalar des de 1999.

L'expedició va començar el 2 de juliol aproximant-se al camp base. Començant l'escalada el dia 4, no es van trobar amb veritables problemes fins al dia 5, quan, a causa de l'estat de la neu, van avançar molt lentament, fins als 5820 metres.

No va ser fins al matí de l'11 de juliol que van aconseguir arribar a la cima del Huantsán, a 6.359 metres d'altitud. L'aventura dels dos escaladors catalans va acabar el dia 9 de juliol, quan van aconseguir baixar de la muntanya.

Tal com ha declarat Marc Toralles a barrabes.com, "l'èxit de l'ascens s'ha basat a distribuir el menjar i el material de manera exacta i realitzar l'ascens en estil alpí". També ha explicat que no hagués estat possible aquesta fita sense el compromís i la lleugeresa de l'equip.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem