Marc Urquizu i Jose Bermudo inicien l'ascens al Khan Tengri, de 7.010 metres

Els de Sant Cugat integren l'expedició Cordada Associació Esportiva i Ecologista al Khan Tengri 2016. El Khan Tengri és el set mil més septentrional del planeta

Marc Urquizu, de 49 anys, i Jose Bermudo, de 45 anys, de Sant Cugat, formen part de l'expedició Cordada Associació Esportiva i Ecologista al Khan Tengri 2016. El cim del Khan Tengri, de 7.010 metres, és fronterer amb el Kazakhstan, el Kirguistan i la Xina. El seu nom significa "Rei del Cel" i és el set mil més septentrional del planeta. Aquesta localització, juntament amb la seva latitud, li donen una climatologia extrema i una fama de cim molt ventós.

Els altres tres membres de l'expedició són Josep Escruela i Claudia Simau, de Barcelona, i Fran Arjona, de Sabadell. L'expedició es planteja aquest repte amb tres objectius principals: no prendre mal, gaudir de l'experiència i, si pot ser i les circumstàncies ho permeten, pujar i baixar del cim.

L'expedició, que va marxar el 22 de juliol, té previst iniciar aquest dissabte, 30 de juliol, l'ascens al camp 1, després d'uns dies d'aclimatació.

Davant aquest nou repte, Marc Urquizu ha assenyalat al TOT Sant Cugat que el més important "serà escoltar el cos, interpretar la muntanya i prendre decisions". Marc Urquizu i Jose Bermudo són alpinistes que ja han coronat diversos sis mils.

Per a Bermudo, el Khan Tengri "és una altra història. Hi compta la sort, el temps, els problemes físics... Els últims 1.000 metres són els més complicats. Allà tot es magnifica". Pels dos alpinistes santcugatencs aquesta expedició "és un repte. Estem molt il·lusionats".
 

 
Comentaris

Destaquem