Moltes novetats i millores al 17è Cros de Sant Cugat

Una entrenament abans de la cursa, el pagament de 3 euros en la categoria sènior i l'utilització d'un xip d'un sol ús, les principals novetats

Una sessió d'entrenament prèvia a la cursa, el pagament de 3 euros en la categoria sènior i l'utilització d'un xip d'un sol ús són les principals novetats del 17è Cros Ciutat de Sant Cugat, que se celebrarà el diumenge 8 de novembre. L'entrenament tindrà lloc el dissabte 31 d'octubre, de 10 a 13 hores, al Parc de la Pollancreda, escenari, un any més, d'aquesta cursa d'atletisme escolar. Per participar-hi caldrà una inscripció prèvia que es pot formalitzar al web de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET). L'objectiu és que els nens i nenes reconeguin el circuit i l'espai del cros.

3 euros per SCAPS

L'altra novetat és que, per primera vegada, els participants en la cursa sènior hauran de fer un pagament simbòlic de 3 euros, que aniran íntegrament destinats a l'associació Sant Cugat amb el Poble Saharaui (SCAPS), l'entitat que enguany ha triat l'Ajuntament de Sant Cugat per col·laborar en el seu projecte social. Aquells corredors que, per motius econòmics, no puguin fer front als 3 euros hi podran participar sense cap cost.

 

Durant la presentació del 17è Cros Ciutat de Sant Cugat, que s'ha fet aquest divendres, 23 d'octubre, a la Sala de Premsa de l'Ajuntament, el regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha assegurat que la resta de categories no hauran de pagar mai.

 

Després de col·laborar amb Càritas Sant Cugat i ASDI, aquest 2015 la campanya solidària del cros anirà destinada a SCAPS. Tots els participants del cros podran fer una aportació voluntària a l'OMET (abans de la cursa) i també a la carpa que s'instalarà al Parc de la Pollancreda el dia de la cursa.

Un total de 17 curses

Les categories (masculí i femení) que estableix l'organització són de prebenjamí (nascuts els anys 2008 i 2009) fins a sènior o popular (a partir de l'any 1996), i també la cursa ‘Special Cros’, adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual. La primera de les 17 curses serà la sènior o popular i començarà a les 9 hores, mentre que l'última serà la de prebenjamí femení de 1r any (nascudes al 2009) i començarà a les 13.50 hores. Tots els participants rebran, com cada any, un obsequi, que en aquesta ocasió, com l'any passat, també serà una bossa. Els millors classificats d'algunes categories aconseguiran el passi per participar en la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars.

Com inscriure-s'hi

Per segon any consecutiu, les inscripcions, que són gratuïtes, es poden formalitzar per internet, a través de la pàgina web de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET). Les inscripcions ja estan obertes i es tancaran el dimarts 3 de novembre.

 

Amb tot, les inscripcions també es poden continuar formalitzant a través de les escoles o bé presencialment a l'oficina de l'OMET (al passatge Baró de Coubertin, 5).

 

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament i l'OMET han editat una guia informativa del cros, ara més completa.

El DIARI i el TOT hi col·laboren un any més

Els mitjans de comunicació locals DIARI de Sant Cugat i TOT Sant Cugat (paper i on-line) també publicaran la fotografia guanyadora del quart Concurs Fotogràfic Digital que també convoca el cros. Les tres millors fotografies s'enduran material esportiu.

 

Després de l'èxit de les dues primeres edicions, també s'habilitarà un aparcament vigilat per a bicicletes al carrer Puig i Cadafalch amb l'objectiu que els participants puguin desplaçar-se fins al cros d’una manera més sostenible.

Els resultats del cros, al web de l'OMET

Els resultats del cros es podran consultar el mateix dia de la prova al web de l'OMET. L'organització lliurarà un trofeu els 3 primers classificats de cada categoria, sexe i cursa, així com una medalla del 4t al 8è classificat. En la categoria sènior o popular hi haurà un trofeu pels 3 primers classificats per sexe. També hi haurà premis per equips (categories escolars).

 

El cros l'organitza l'Ajuntament, a través de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) i compta amb una organització de més d'un centenar de persones. Cal destacar la col·laboració com a clubs esportius de la secció d’atletisme del Club Muntanyenc de Sant Cugat i de la Unió Ciclista Sant Cugat. El pressupost de l'edició d'enguany és de 13.711 euros, 3000 euros menys que al 2014. Al 2014 hi van córrer 4.119 escolars, el que va significar el tercer rècord consecutiu del cros. Aquest cros compta, per setè any consecutiu, amb el patrocini de l'Hospital General de Catalunya Quirón Salud.

Rovira: “El cros és una de les activitats estrella de la ciutat"

En la presentació de la 17a edició del Cros Ciutat de Sant Cugat hi han participat Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Marta Guzman, directora mèdica de l'Hospital General de Catalunya Quirón Salud; Neus Bosch, presidenta de l'associació Sant Cugat amb el Poble Saharaui (SCAPS), i Xavier Requeno, director de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET).

 

Eloi Rovira ha qualificat el cros “com una de les activitats estrella de la ciutat. És un acte on Sant Cugat s'hi volca i els nens i les nenes l'esperen amb molta il·lusió”. Neus Bosch ha agraït el gest de l'Ajuntament i ha explicat que “fa molts anys que treballem a Sant Cugat i en fa sis que gestionem un pis per a joves evaquats de campaments refugiats de nens malalts saharauis”. Per la seva banda, Marta Gutzman ha ofert una col·laboració per ajudar a SCAPS.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem