Mònica Mateu i Rafa Robledo dirigiran la Coordinadora d'Entitats Esportives

Es tracta d'una presidència col·legial entre la presidenta de la Unió Esportiva Sant Cugat i el president de la Unió Ciclista Sant Cugat, els dos candidats a la presidència de la plataforma esportiva, amb projectes diferents

Mònica Mateu i Rafa Robledo dirigiran, els pròxims 4 anys, la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat. Així ho han aprovat els 14 clubs que formen part de la plataforma esportiva. Es tracta d'una presidència col·legial, en la que, legalment, Mateu en serà presidenta els 2 primers anys, mentre que Robledo ho serà els 2 últims anys del mandat. Mentre Mateu en sigui la màxima responsable, Robledo en serà vicepresident i secretari, i quan Robledo sigui el mandatari, Mateu ocuparà els càrrecs de vicepresidenta i secretària. En aquests 4 anys, el secretari en continuarà sent Miquel Garcia (Sant Cugat Esport Futbol Club).

Dues candidatures que s'agrupen
Amb tot, inicialment, Mònica Mateu, presidenta de la Unió Esportiva Sant Cugat, i Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat, eren els dos candidats a la presidència de la Coordinadora, amb projectes diferents. L'intervenció del fins ara president de la platadorma esportiva, Joan Salabert, ha estat clau perquè Mateu i Robledo hagin arribat a un acord i, així, presentar una candidatura única. El dilluns 12 de gener es van reunir Salabert, Mateu i Robledo i van segellar una candidatura única.

En aquest sentit, el ja expresident de la Coordinadora d'Entitats Esportives ha reconegut en l'assemblea la seva "obsessió personal" que, finalment, "hi hagués una única candidatura, per sumar, i no dividir".

Mònica Mateu ha assenyalat en la trobada que "el projecte de Robledo i el meu tenien alguns punts en comú, i hem decidit arribar a un acord i anar junts". "La Coordinadora ha d'emprendre una dinàmica nova i constructiva", ha afirmat Mateu.

Rafa Robledo ha assenyalat que "hem de treballar pels clubs i que la Coordinadora tingui molta més presència a la ciutat, a l'Ajuntament i als esportistes. Hi ha molta feina a fer".

Projecte de futur
Mateu i Robledo han explicat a les 14 entitats quin és el seu programa d'aquesta presidència compartida: elaborar un pla estratègic (2015-2018) de la Coordinadora, redactar quin ha de ser el model esportiu de Sant Cugat, fer accions esportives socials i de formació, i "obrir-se" a institucions com el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat o Idescat. En aquest sentit, Mateu ha estat contundent: "L'esport ha de ser un punt estratègic de Sant Cugat". També es vol fer el que seria el primer web de la Coordinadora i s'actualitzaran els estatuts.

Es reuniran al local de la Unió Ciclista
La Coordinadora d'Entitats Esportives de la ciutat ha aprovat també que, d'aquí en endavant, les sessions de treball les faran al nou local de la Unió Ciclista Sant Cugat, que ha ofert les seves instal·lacions a la plataforma esportiva.

Mateu i Robledo seran els sisens presidents de la Coordinadora, després de Toni Pérez (Patí Hoquei Club Sant Cugat), Ramon Martos (Unió Ciclista Sant Cugat), Ignasi Bassó (Patí Hoquei Club Sant Cugat), Lourdes Llorente (Club Karate Sant Cugat) i Joan Salabert (Club de Futbol Unión Mira-sol Baco).


14 clubs i 19 persones han participat a l'assemblea i a les eleccions. FOTO: Lali Puig

No al Qbasket, de moment
Els 14 clubs de la plataforma esportiva han decidit que el dilluns 16 de febrer es tornaran a reunir per votar si accepten o no l'entrada a la Coordinadora del Qbasket Sant Cugat, que ho ha demanat formalment. Això serà així després que les votacions que s'han fet aquest divendres han acabat amb un empat a 7 vots. Amb tot, alguns dels clubs que han votat NO han explicat que donaran el vist-i-plau a l'entrada del Qbasket un cop les entitats que actualment formen part de la Coordinadora hagin decidit el seu pla estratègic.

Podrien entrar més clubs?
Segons la Coordinadora, hi ha d'altres entitats que volen entrar a formar part de la Coordinadora, com el CAR de Sant Cugat, el Junior FC, el Moto Club Rat Penats, i un dels clubs de petanca locals.

A partir d'ara, la Coordinadora es reunirà un cop al mes, el tercer dilluns de cada mes, tot i que en les dues pròximes setmanes es tornaran a reunir per començar a definir el pla estratègic de la plataforma esportiva. Ho faran amb un assessor extern.

L'assemblea i les eleccions a la presidència de l'entitat s'han celebrat aquest divendres, 16 de gener, a la nit, a la Sala d'Actes del Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler, amb l'assistència de 19 persones, en una de les assemblees amb més representants de la plataforma esportiva dels últims anys.

Els 14 clubs de la Coordinadora
Els 14 clubs esportius de la ciutat que integren la Coordinadora són: Club Muntanyenc Sant Cugat, Penya Blaugrana Sant Cugat, Club Karate Sant Cugat, Club Jiu-Jitsu Sant Cugat, Sant Cugat Esport Futbol Club, Club Handbol Sant Cugat, Unió Esportiva Sant Cugat, Unió Ciclista Sant Cugat, Club de Futbol Unión Mira-sol Baco, Club Voleibol Sant Cugat, Patí Hoquei Club Sant Cugat, Club de Rugby Sant Cugat, Futbol Sala Sant Cugat, i Olimpyc Floresta Futbol Sala.

 
Comentaris

Destaquem