Nácho Cáceres i Enka Viñas revaliden la victòria a la Cursa DiR

Segons l'organització la participació ha estat de prop de 2.000 atletes

Nacho Cáceres ha tornat a imposar-se en la prova de 10 km de la Cursa DiR Mossos d'Esquadra amb un temps de 32 minuts i 22 segons, millorant en 5 segons el temps que va aconseguir el 2015, en què també va guanyar. Per darrere d'ell han arribat Marc Garcia, amb un temps de 33 minuts i 56 segons, i Fernando Ruiz, amb un temps de 34 minuts i 43 segons.

L'atleta de Viladecans, olímpic als Jocs de Londres, ha arrencat amb molta força i ha deixat enrere els seus rivals en el primer quilòmetre. Ha corregut en solitari gairebé tota la cursa: "Ha estat com un entrament molt fort. He anat a totes des de l'inici, als 300 metres ja anava sol. La valoració és molt positiva perquè aquest estiu he entrenat molt poc"

La victòria de Cáceres ha estat la primera que aconsegueix després de la mort del seu pare, a qui ha dedicat el triomf després de creuar la meta. "Han estat uns mesos molt durs per a la família. He vingut aquí a donar-ho tot i estic content precisament per això, ha estat una bona manera de recordar el meu pare".

Enka Viñas també repeteix victòria

Enka Viñas creuant la línia de meta FOTO: Haidy Blanch

L'atleta del Club Atlètic Granollers Enka Viñas també ha repetit triomf a la cursa de 10 quilòmetres. Viñas, amb un temps de 39 minuts i 1 segon, no ha pogut millorar el temps que va fer l'any passat, els 38 minuts i 23 segons que li van servir per guanyar. És el tercer podi que fa consecutivament: "No venia a guanyar però m'he sentit bé. He anat primera tot el recorregut i les sensacions han estat bones".

El cert és que Viñas s'ha imposat amb molta solvència perquè la segona classificada, Ana Belén García, ha creuat la meta amb més de tres minuts de diferència. Concretament ha fet un temps de 42 minuts i 7 segons. La tercera classificada ha estat Clara Bernadí, amb un temps de 42 minuts i 46 segons. 

Santi Roldán i Laura Martínez guanyen en els 5k

Santi Roldán, al mig, campió de la cursa de 5k FOTO: Haidy Blanch

Com és habitual, paral·lelament a la cursa de 10 quilòmetres s'ha disputat una de més curta, de 5 quilòmetres, en la que han vençut Santi Roldán i Laura Martínez. Santi Roldán és corredor del Club Esportiu Mossos d'Esquadra i ha fet un temps de 16 minuts i 41 segons. Laura Martínez és corredora del Cirsa Running Club i ha fet un temps de 21 minuts i 2 segons.

Prop de 2.000 atletes, segons l'organització

Segons l'organització han pres la sortida prop de 2.000 atletes FOTO: Haidy Blanch

Segons ha informat l'organització, la xifra de participants ha estat de prop de 2.000 atletes, superant els més de 1.600 que van participar l'any passat. "Per nosaltres és molt important tenir una cursa que tingui molts participants però també que tingui una qualitat molt alta, i això ho estem aconseguint", ha assegurat la directora de la cursa, Júlia Roca. 

Championchip ha comptabilitzat que han creuat la línia de meta 1.518 atletes, 1.120 en la cursa de 10 quilòmetres i 398 en la cursa de 5 quilòmetres. En aquesta xifra no estan contemplats els atletes que han pres la sortida però no han acabat la cursa ni aquells que han corregut sense xip.

 
Comentaris

Destaquem