Neus Ratón, de jugar a tennis per diversió a participar en un Mundial

La santcugatenca va retrobar-se amb el tennis amb l'edat de 30 anys i, amb 50, ha disputat el seu primer Mundial

Neus Ratón, del Club Tennis Natació Sant Cugat, és una amant del tennis, i és que en els seus 50 anys, quasi no ha deixat mai de practicar-lo. Aquest any, però, han arribat els grans èxits i, per primera vegada, ha participat en un Mundial de Veterans.

Des de ben petita va començar a practicar l'esport en el Set Ball Tennis, ja que era una tradició familiar. "Vaig néixer amb una raqueta a la mà" diu entre rialles. Al principi, el tennis era una activitat lúdica, no obstant això, amb 11 anys, va començar a fer entrenaments més seriosos i a participar en campionats i ja als 15, es va afiliar al CTN Sant Cugat.

De jove ja va recollir els seus primers fruits, i és que finalitzava subcampiona en el Campionat d'Espanya de 3a Categoria i arribava a les semifinals del Campionat d'Espanya cadet. A més, en aquella època, va coincidir en tornejos amb Arantxa Sánchez Vicario i amb Conchita Martínez, disputant fins i tot un partit amb aquesta última. "Ja es veia que estaven a un nivell per sobre que nosaltres".

Amb només 19 anys, però, Ratón va prendre una decisió important, i va marxar a estudiar Fisioteràpia a New Mexic (Estats Units) amb una beca. Allà va poder dedicar-s'hi al tennis en una lliga universitària mentre estudiava. "És un dels grans avantatges dels Estats Units: pots compatibilitzar el nivell competitiu amb els estudis, mentre que aquí a Espanya has d'escollir un camí o altre".

Amb 24 anys Ratón tornava a Sant Cugat, no obstant això, ho feia "saturada" del tennis. "Són èpoques de la vida. Als Estats units hi vaig dedicar moltes hores i era molt exigent i necessitava una parada". A més, durant aquesta època, Neus Ratón va ser mare d'una nena i d'un nen, els quals van seguir amb la tradició familiar de jugar a tennis.

La Lliga de Veterans (més de 30 anys), però, va ser una excusa per a la santcugatenca per reenganxar-se al tennis. Amb això, iniciava un nou periple per Ratón, aquesta vegada d'una forma "més lúdica". Amb 35 anys, la tenista participava en el seu primer Campionat d'Espanya +35, certificant un meritori subcampionat, tanmateix, no va tornar a competir en cap estatal fins aquest any, un estatal el qual es va adjudicar.

A partir d'aquest èxit, va iniciar una gran temporada per a Neus Ratón, i és que la jugadora del CTN Sant Cugat va poder participar en el Mundial per equips +50, en el qual Espanya va finalitzar en la 4a posició. "Mai m'hauria imaginat poder viure una experiència com aquesta" A més, la catalana es va adjudicar el Campionat de Catalunya per parelles, amb la també santcugatenca Marta Petrus, i va finalitzar amb el CTN Sant Cugat en la 2a posició del Campionat d'Espanya per equips.

Aquesta llista d'èxits, però, són només els primers de molts d'ells, ja que segons Neus Ratón, "jugaré al tenis fins que el cos m'aguanti. És una cosa que m'ha acompanyat tota la vida i que la vull allargar, perquè t'ajuda a estar millor, tant física com mentalment".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem